Politerno > Україна і світ > Прокуратура проситиме арешт для бразильця, який воював на стороні бойовиків “Л/ДНР”

Прокуратура проситиме арешт для бразильця, який воював на стороні бойовиків “Л/ДНР”

  • 4 Травня, 2018
  • 1380 Переглядів
  • 0

Сьогодні у Києві представники націоналістичних організацій схопили у Києві громадянина Федеративної Республіки Бразилія Рафаеля Лусваргі, який воював на боці незаконних угруповань “Л/ДНР”.

Вони доправили його до управління Служби безпеки України, повідомляє у Facebook один із учасників “рейду” Євген Карась.

Слідчі СБУ пізніше вийшли і забрали Лусваргі всередину.

Раніше 4 травня представники “Національного корпусу” заявили, що прийшли до чоловічого Свято-Покровського Голосіївського монастиря УПЦ МП перевірити, чи дійсно Лусваргі проживає там, але бразильця не виявили.

Перед цим журналісти програми “Радіо Свобода Донбас.Реалії” виявили, що Лусваргі, який колись обіцяв “дійти до Києва і закінчити війну”, штурмував Дебальцеве і зазнав поранення під Донецьким аеропортом, зараз перебуває на волі.

Також сьогодні стало відомо, що прокуратура Києва клопотатиме у суді про арешт Маркуса Лусваргі, який обвинувачується в участі в терористичній організації “ДНР” та вербуванні найманців.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

Зазначається, що засідання відбудеться у Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області аж 6 червня 2018 року.

“На сьогодні інших правових підстав для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу Р.М. Лусваргі законом не передбачено. Термін обраного йому раніше запобіжного заходу сплив у лютому поточного року та не міг бути продовжений у зв’язку із тривалістю розгляду судами питання про територіальну підсудність даного кримінального провадження”, – пояснили у прокуратурі.

В Службі безпеки додали, що наразі Лусваргі перебуває у СБУ, де з ним проводяться відповідні процесуальні дії.

У жовтні 2016 року Лусваргі затримали співробітники СБУ під час перетину державного кордону України в терміналі D міжнародного аеропорту “Бориспіль”.

У січні 2017 року Печерський районний суд Києва визнав бразильця винним у створенні терористичної організації, створенні непередбачених законом збройних формувань і призначили покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він став першим іноземцем не з Росії, засудженим Києвом за участь у війні на Донбасі.

У серпні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд.

15 лютого 2018 року Верховний суд територіальну підсудність кримінального провадження визначив за Павлоградським міськрайонним судом Дніпропетровської області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE