Politerno > Тернопільщина > Поки в Тернополі зелені зони знищують, у Гаї-Шевченківських їх створюють

Поки в Тернополі зелені зони знищують, у Гаї-Шевченківських їх створюють

  • 7 Травня, 2018
  • 1900 Переглядів
  • 0

На громадських слуханнях, які відбулись у Гаї-Шевченківських 6 травня, громадою затверджено детальний план території (ДПТ) по вул. Тернопільській.

Даним планом передбачено влаштування скверу із дитячими ігровими майданчиками, спортивними тренажерами, пішохідним фонтаном, тенісними кортами та озелененням.

На своїй сторінці у Facebook сільський голова Гаї-Шевченківських Богдан Брич висловив щиру подяку за розробку проекту прогресивній команді URBAN.te: “Ви круті!“.

Від себе додамо, що у той час, як “найпрогресивніший” мер Тернополя Сергій Надал із якимось оскаженілим завзяттям знищує у Файному місті зелені зони, ненависні йому сільські голови, які разом зі своїми громадами навідріз відмовились об’єднуватись з обласним центром, ці зелені зони створюють. Богдан Брич і громада Гаї-Шевченківських тому яскравий приклад.

Слід зазначити, що за час діяльності Сергія Надала на посаді мера Тернополя, уже знищено або планується до знищення майже 60 га зелених насаджень загального користування а це дорівнює площі найбільшого міського парку «Топільче».

На слуху у городян скандал із забудовою у парку Національного Відродженя, де активістам приходиться вести по справжньому бойові дії із представниками будівельної компанії. А почалось усе з приходом до влади Сергія Надала. Саме ним було підписано, а депутатами прийнято 20 грудня 2012 р. рішення стосовно відведення ділянки під будівництво готелю із закладом громадського харчування.

Такі рішення щодо забудови зелених зон є уже характерними для Сергія Віталійовича, бо у зоні міських парків, бульварів (містобудівна документація – зонінг 2006 р.) взагалі не дозволено будівництво готелів, а підприємства громадського харчування можуть бути тільки не капітальними і відкритими.

Як стверджують тернопільські активісти “ДемАльянсу”, у разі виникнення ініціативи побудувати капітальні кафе, ресторан чи бар необхідно провести громадські слухання.

Як уже традиційно для скандальних забудов у Тернополі чиновники та й сам голова переконують громаду, що порушень немає, нібито у цьому випадку ділянку депутати вивели за межі парку. Однак таке пояснення є черговим обманом, тому що межа парку не має відношення до розміру зеленої зони, яку громада не міняла – потрібні були б нові громадські слухання, зміни у містобудівну документацію та відповідне рішення міської ради.

Проте саме громадських слухань цей міський голова боїться більше, ніж кримінальної відповідальності за обман громади. Бо з криміналом він “порішає”, а от з тернополянами віришувати проблемні питання міському голові дедалі складніше. Не вірять люди більше бруківочному меру.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE