Politerno > Тернопільщина > “Часткова вагітність жінки”. Аналіз судової ухвали по парку Національного відродження від активістів (Відео)

“Часткова вагітність жінки”. Аналіз судової ухвали по парку Національного відродження від активістів (Відео)

  • 8 Травня, 2018
  • 2401 Переглядів
  • 0

Фото Сергія Сінкевича

Сьогодні Обласний окружний адміністративний суд вдруге розглянув позов громадськості проти будівництва готелю і ресторану у зеленій зоні парку Національного Відродження. Суд ухвалив заяву про забезпечення позову визнати частково.

“Особисто для мене ця ухвала нічого не значить, це можна порівняти з частковою вагітністю жінки…”, – написав на своїй сторінці у Facebook координатор акцій по захисту парку від забудови Олег Синовець.

“Знаю одно точно, що боротьба продовжується, нові люди долучаються, справа набирає все більшого резонансу і перемога з допомогою суду, або без його допомоги, рано, чи пізно буде за нами! Ніхто ні збирається відступати, чи опускати руки!”, – впевний активіст та лідер міського осередку “ДемАльянсу”.

“У будь-якому випадку треба визначати головний пріоритет – так от, сьогодні, у Тернополі активісти більше “частково програли, аніж виграли”…На жаль… Скажу коротко – суд визнав право забудовника здійснювати роботи у визначеній “зонуванням” ділянці, і заперечив усякі інші зазіхання на прилеглі “зелені майданчики”.“, – зазначає журналіст Сергій Сінкевич.

За його словами, після оголошення ухвали, дехто з присутніх навіть аплодував судді.

“Може, суддя і заслужив. Але не спішив би з оваціями…. Бо така ухвала, по суті, дає можливість продовжувати будувати (згідно ганебних змін до Генплану…)… І тільки активний громадський спротив може примусити керівників міськради, бізнесменів-забудовників і, не виключаю, – керівників місцевих політичних партій , сісти нарешті за “круглий стіл” і спробувати знайти компромісне рішення. А компроміс може полягати тільки в одному – не нищити парк…”, – переконаний Сінкевич.

Також він прокоментував “славно -, чи сумнозвісний” запит депутата Андрія Шкули, пов’язаний з будівництвом у парку.

“Як сьогодні сказав хтось біля суду – “…це – був просто пшик…” Так воно і виходить. Якщо Андрій робив це свідомо, то – “грав” на забудовника, який тільки й чекав позитивного для себе рішення суду…. А якщо Андрій Петрович – просто необізнанний у тонкощах, то треба його “просвітити”… Що направду- задля ефективності -він мав би вчинити? На початку сесії звернутись до депутатів з проханням – включити його запит до порядку денного. Підготувати, і роздати кожному депутату, проект “позитивного для парку” , рішення. І тоді, депутати (можливо…) підтримали б вже конкретне рішення, а не (… а якесь звернення…) колеги Шкули….А конкретне рішення має купу переваг… Бо контроль за його виконання покладається на конкретних осіб, і це рішення треба виконувати….А так шо? Прорекламувався депутат, та й годі… До речі, ні на резонансну акцію протесту в парк, ані на суд 8- травня – Андрій Шкула не приходив. Як кажуть в Одесі – ” і шо ж такоє?”…”, – підбив підсумок журналіст.

“Більшість фракцій свідомо або несвідомо увійшли в різноманітні залежності від міського голови (від матеріально-посадових до “дружньо-етично-моральних”.)”, – стверджує екс-депутат міськради Іван Сороколіт.

Він додає одну з пропозицій по проекту рішення і зазначає, що варіантів зобов’язальних рішень можна придумати безліч.

“Жоден депутат, жодна фракція не виносить жодного проекту РІШЕННЯ (не звернення, не запиту, не протокольного доручення, а рішення!) щодо:
– або скасування рішення виконавчого комітету по затвердженню результатів “інвестиційного конкурсу” та заборони затверджувати будь-які наступні;
– або зобов’язання директора КП “Тернопільбудівнестзамовник” розірвати інвестиційну угоду;
– або скасування вже прийнятих змін до Генплану міста;
– або ліквідації КП “Тернопільбудінвестзамовник” як явища.
– або…
– або…
– або…”, – пише опальний екс-“свободівець”.

На його думку, далеко не факт, що рішення буде прийняте, що Сергій Надал його не заветує і що прийняте рішення не почнуть скасовувати в судах. Але відсутність чітких політичних позицій не є випадковою.

“Усі бажають боротись з “системою” рівно настільки наскільки “система” (Сергій Надал?) дозволяє це робити. А ще можна блокувати трибуну допоки не буде прийняте рішення по скасуванні найскандальнішої забудови. Інструментів демократії вдосталь. Хто щирий у намірах – завжди здатний і придумати, і реалізувати”, – переконаний Сороколіт.

Колишній депутат каже, що кілька депутатів стараються, пробують балансувати, у тому числі вже згаданий Андрій Шкула.

“Я б закликав не робити з них цапів-відбувайлів! Це не означає, що вони (чи я, чи будь-хто інший) недоторкані, але перегинати палку точно не варто. Я оптиміст і вірю, що є і будемо з ними по одну сторону барикад. Правильну сторону. Окрім Андрія Шкули і Назара Зелінки є й інші депутати, які претендують на опозиційну нішу, але активності їх немає взагалі”, – пише політик.

Він висловлює надію, що твердіші, моральніші, правильніші депутати, котрі ще не розгубили “рожеві окуляри”, зуміють найти сили гідно вийти з тих “розтяжок”.

“Якщо ж ні, то за якийсь час почнуть відчувати як самі перетворюються на тих, кому ще нещодавно опонували. І навіть мільйон виправдань собі найдуть чому так сталось. Якщо хтось надіється, що ефектно обіграє в кулуарних іграх/інтригах корумповану владну систему – дарма. Це якраз “система” їх обігрує”, – стверджує Сороколіт.

Читайте також: Нахабні забудовники з парку Нацвідродження та “Березолю” ніяк не заспокояться (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE