Politerno > Україна і світ > Колишній слідчий прокуратури назвав розцінки Луценка за посади (Відео)

Колишній слідчий прокуратури назвав розцінки Луценка за посади (Відео)

  • 9 Травня, 2018
  • 3875 Переглядів
  • 0

Слідчі Генеральної прокуратури України відчувають тиск щодо розслідуваних справ. Найсильніший пресинг проходить з боку глави ГПУ Юрія Луценка.

Про це в програмі «Громадська прокуратура» на телеканалі ZIK розповів адвокат Юрій Татьков.

«Я працював більше восьми років на прокурорських, слідчих посадах в органах Донецької області і Генпрокуратури. Остання моя посада – слідчий з особливо важливих справ в ГПУ. Я звільнився в 2011 році, тому що при керівникові Вікторі Пшонці ГПУ почала виконувати політичні замовлення», – згадує адвокат.

Юрій Татьков переконаний, що і сьогодні в органах є тиск на слідчих ГПУ, СБУ.

«Деякі мої колеги звільнилися з ГПУ за Юрія Луценка, бо не бачили реформ у відомстві. Серед них ходять чутки, що існує корупційна складова при призначені на адміністративні посади в органи прокуратури. Ще один мій колега сказав, що за пост заступника обласного прокурора необхідно заплатити двісті тисяч доларів», – каже слідчий.

Також Юрій Татьков згадує конкретні випадки тиску на його колег під час розслідувань.

«На Наталію Спіженко тиснули під час розслідування кримінального провадження щодо вбивства журналіста Бузини. Дмитро Сус страждав через те, що повідомив журналістам про тиск Юрія Луценка на його керівника Гуцуляка під час розслідування справ нардепа Сергія Рибалки. Тиск на слідчих у справі Олександра Шепелєва. Найвідоміший приклад – це тиск з боку Луценка на Володимира Скородинського, який працював в органах ГПУ і звільнився через свої принципи. Він відмовився фальсифікувати кримінальні провадження щодо Рената Кузьміна», – звертає увагу адвокат.

Юрій Татьков вважає, що необхідно впровадити зміни кримінально-процесуального законодавства.

«Процесуальні керівники повинні нести відповідальність за провадження. Стосується це заступника начальника відділу, начальника. Треба, щоб вони візували всі значущі документи – такі, як повідомлення про підозру або клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», – додає адвокат.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE