Politerno > Тернопільщина > Як захоплювали майдан Перемоги в Тернополі – ДемАльянс

Як захоплювали майдан Перемоги в Тернополі – ДемАльянс

  • 9 Травня, 2018
  • 4059 Переглядів
  • 0

Не так давно Тернопіль сколихнула новина про будівництво в нашому місті закладу громадського харчування всесвітньовідомої мережі «McDonalds». Щоправда, кращого місця ніж зелений «острівок» на майдані Перемоги, для нього не знайшлося.

Безперечно, сам факт появи в Тернополі «McDonalds» можна тільки вітати, але чи обов’язково для цього знищувати чергову зелену зону в місті? Не дивно, що серед багатьох тернополян нищення зелених насаджень і забудова майдану Перемоги викликала справедливе обурення. Більш того, не були проведені громадські слухання. Тобто громада цього не погоджувала, і не могла погодити, бо це є значним порушенням Законів України та будівельних норм.

Проте, в Тернополі вже стало традицією не дослухатись до потреб та вимог громади міста. Натомість функціонує добре відпрацьована СХЕМА. Даний випадок не став винятком.

06.03.2013 р. головний архітектор Бесага В.Й., користуючись службовим становищем, приховуючи дані містобудівної документації, надає неправдиві висновки, що це територія реконструкції (частина майдану перемоги де зараз будується «McDonalds») і погоджує проект землеустрою земельної ділянки.

Через місяць, 26.04.2013 р., депутати обмануті висновком архітектора чи «зацікавлені» міським головою голосують «за». Голова підписує це рішення – СХЕМА запрацювала.
Насправді містобудівна документація, яка розглядалась на громадських слуханнях, цю територію класифікує як зелену зону (додаємо копію)!!!

Тільки через рік, в 2014 р., інститут «Діпромісто», за кошти громади, по завданню п. Бесаги, фіксує (узаконює) цей обман громади і масу інших у плані зонування території, не звертаючи увагу, що ці порушення суперечать генплану, шкодять нормальному розвитку Тернополя та порушують Закони України.

І аж 27.11.2017 р. головний архітектор видає містобудівні умови забудови ділянки, в яких нахабно зазначає, що цільове та функціональне призначення земельної ділянки відповідає плану зонування м. Тернополя, посилаючись на рішення від 26.04.2013 р., яке прийнято за його неправдивими висновками – обман замкнувся. Невже такі дії п. Бесаги В.Й., не мають ознаки злочинів передбачених статтями Кримінального кодексу 364 «зловживання владою або службовим становищем» чи 366 «службове підроблення»?

Однак СХЕМА діє і тут, якби це все виплило назовні до 2016 р. п. Бесага міг би уже відбувати законне покарання передбачене цими статтями і Тернопіль було б врятовано від таких, бід. Але щоб зберегти цінного «кадра» у ланці СХЕМИ, черговий етап запустили через три роки, коли спливає термін після якого неможливо притягти до відповідальності по цих статтях.

Відслідковувати такі рішення дуже важко, адже часто-густо в рішеннях спеціально не вказувались прізвища, конкретні адреси та кадастрові номера земельних ділянок, таким чином досі приховані від громади реальні наміри та наслідки більшості підписаних С.В. Надалом рішень.

За цими СХЕМАМИ у громади було захоплено та продовжують захоплюватись десятки, або уже й сотні чи тисячі земельних ділянок, і ніхто не дасть гарантії, що під вашими вікнами або замість скверу, бульвару чи парку, в якому ви донедавна відпочивали, не виросте житловий будинок, готель, асфальтовий завод чи чергова «наливайка».

Чи не час поставити край діяльності цього тандему Бесага-Надал?

ДемАльянс Тернопіль

Читайте також: Мер-“свободівець” та нардеп від “Народного фронту” втягнули “Макдональдс” в корупційний скандал

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE