Politerno > Україна і світ > Порошенко через підставних осіб може володіти в Росії ще цілим “пучком” бізнесів

Порошенко через підставних осіб може володіти в Росії ще цілим “пучком” бізнесів

  • 19 Травня, 2018
  • 2484 Переглядів
  • 0

Журналісти знайшли у Порошенка – фотогалерею в Москві на 1500 м. кв. Вона оформлена на один з його офшорів.

При цьому номінальний директор галереї – співвласник КК «Амур-Волга». В цей холдинг входить підприємство з видобутку будівельних пісків «Горлівське», Сейбінське родовище марганцевих руд в Сибіру «Георгіївський рудник», гірничо-будівельна компанія «КомпактПромСтрой», компанія з енергозабезпечення проммайданчиків «Енергосбертех» і гірничодобувна «Квазар».

Про це журналісти повідомляють на сторінці Компромат.leaks у Фейсбуці.

Не секрет, що у президента Петра Порошенка є бізнес в Росії – крохмальний завод і зернова компанія в Ліпецькій області. Але крім цього, виявляється, йому не чуже й високе мистецтво. На першому поверсі бізнес-центру класу В + на Саввінській наб., Д. 23, стр. 1, в Москві, з 2011 року працює Галерея класичної фотографії. Вона спеціалізується на ретро-фото. Проводить виставки для поціновувачів ч/б-кадрів, зустрічі, фуршети, тощо.

Такі штуки рідко бувають прибутковими. Ось і ТОВ «Сава-галерея» щороку отримує маленькі, але збитки – приблизно в 10 тис. рублів (за даними бухзвітності в СПАРК). Річний оборот компанії обчислюється в таких же мізерних цифрах. Оренду вона явно не платить.

Завжди цікаво подивитися, хто ж спонсорує творчих особистостей. Так ось, в даному випадку, це, раптово, однокласник Петра Порошенка і заступник директора фабрики «Рошен» Сергій Зайцев. ЗМІ називають його власником активів Порошенка.

Приміщення галереї площею близько 1,5 тис. м. кв. (кадастровий номер 77: 01: 0005006: 5380) належить компанії «Призма». Вона оформлена на кіпрський офшор Tamington Limited. Він, в свою чергу, належить британській Morewig Limited.

Сергій Зайцев палиться як власник цієї компанії в документах австрійського відділення «Райфайзен банку».

Навіщо українській еліті маленька галерея ретро-фото в Москві?

Ось тут і починається найцікавіше. Керівник галереї – Самат Гільметдінов. Натхненний фотограф знімає російську північ. Виставки проводить. Але в той же час, він, за даними ЕГРЮЛ, співвласник КК «Амур-Волга». В цей холдинг входить підприємство з видобутку будівельних пісків «Горлівське», Сейбінське родовище марганцевих руд в Сибіру «Георгіївський рудник», гірничо-будівельна компанія «КомпактПромСтрой», компанія з енергозабезпечення проммайданчиків «Енергосбертех» і гірничодобувна «Квазар».

Самат Гільметдінов на ділка великого промислового підприємства ну зовсім не схожий (див. головне фото). Тепер же можна припустити, чий він номінал.

Читайте також: Завод Порошенка взяв участь в будівництві Кримського моста?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE