Politerno > Україна і світ > Комерційна але пуста зустріч двох президентів – Небоженко

Комерційна але пуста зустріч двох президентів – Небоженко

  • 24 Травня, 2018
  • 1525 Переглядів
  • 0

Всі обговорюють скільки грошей дав президент України Порошенко за зустріч з Трампом і чому президент Росії Путін не виграв конкурс на право першому потиснути руку новому президентові США.

По-перше, ритуальна зустріч президента Трампа з президентом Порошенком це чистий бізнес – вона нічим не закінчилася, ні для США, ні для України. А ось зустріч Трампа з Путіним, коли ведеться серйозне розслідування Конгресу США про вплив Кремля на американську виборчу кампанію, це вже було б, або провал спецоперації, боротьба двох розвідок, або велика політика двох великих країн. Путін цю зустріч з Трампом ще повинен «заслужити».

У нашому, українському, випадку все дуже просто. Запрошуючи президента України Порошенка в Білий дім американці ще не визначилися з ним, хто він – друг чи ворог. Тому, коли з Києва надійшла пропозиція зустрітись з новим президентом США на комерційній основі – великих проблем це не виникло. А не брати гроші за зустріч з президента-олігарха – це збочення або втрачений зиск.

Так, і сам Порошенко не зрозуміє оточення Трампа і буде його зневажати за легкодоступність. А ми всі добре знаємо, як жорстоко і зневажливо президент-олігарх Порошенко ставиться до тих, кого можна легко обманути – пообіцяти і не зробити. Будь-то ціла країна або окремий політик, чи бізнесмен.

А зараз Трамп і Порошенко вже не потрібні один одному. Президент США Трамп зрозумів, що президент України не є чесним і ефективним партнером для американців. Його змішування політики і бізнесу і його «стратегія колобка» («я від бабусі пішов, я від дідуся пішов») зрозуміла і близька Москві, але не Вашингтону. Тому і спливла ця інформація про комерційну, але порожню зустріч у Вашингтоні двох президентів.

Віктор Небоженко

Читайте також: BBC: Порошенко заплатив від 400 до 600 тисяч доларів за першу зустріч з Трампом

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE