Politerno > Україна і світ > Данилюк розповів про свою команду і розмову з Порошенком перед звільненням

Данилюк розповів про свою команду і розмову з Порошенком перед звільненням

  • 9 Червня, 2018
  • 1405 Переглядів
  • 0

Екс-міністр фінансів України Олександр Данилюк повідомив, що перед голосуванням у Раді за його звільнення 7 червня говорив з президентом Петром Порошенком зі що вся його команда залишає Мінфін разом з ним.

Про це Данилюк розповів в ефірі “Громадського“.

Він підкреслив, що мова йде не тільки про заступників, а й про радників.

«Люди, які прийшли разом зі мною, це Юрій Буца, Сергій Марченко, подали свої заяви про відставку. Ми, як команда, залишаємо Мінфін. Інші радники, які допомагали мені в роботі, також йдуть. Зокрема, Яна Бугримова, яка в принципі є найсильнішим кандидатом», – сказав він.

«Оксана Маркарова залишається, але вона не прийшла зі мною», – додав він.

Водночас, відносно розмови з Порошенком, Данилюк відмовився переказати слова президента.

“Ми з ним розмовляли, але розмовляли прямо перед голосуванням, коли він був у Раді. Я просто сказав йому, що питання мене дійсно хвилює, як буде далі розвиватися ситуація. Адже цей рік непростий, і надзвичайно складний 2019-й. Мене сильно турбує, що зараз ніхто не думає про 2019, адже це виборчий рік”, — сказав екс-міністр.

“Це моя розмова з президентом. І я не оцінюю так наші розмови (чи він залишився задоволеним розмовою з Порошенком – ред.). Це президент, і якщо я буду розповідати приватні розмови, це буде неправильним”, — зазначив екс-очільник Мінфіну.

Він додав, що пропонував прем’єру Володимиру Гройсману вибачитися за свою поведінку на засіданні уряду 6 червня.

“Вона не відповідала відносинам прем’єра і міністра фінансів”, — зауважив Данилюк та сказав, що ця розмова з Гройсманом відбулася у той же день.

Як повідомлялось, Верховна Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. За прийняття відповідного рішення проголосували 254 депутати.

У своєму виступі перед депутатами Данилюк заявив, що йому “інкримінують те, що виніс сор із ізби”.

6 червня, прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав і вніс до Верховної Ради поданняна звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка.

Як повідомлялося, 23 травня Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугрімової на посаду заступника міністра.

Публічну трансляцію засідання було припинено, однак присутні на Кабміні повідомили, що після короткої перепалки з Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні. Під час обміну думками Данилюк навіть припустив підготовку подання про його відставку.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи ситуацію з міністром фінансів Олександром Данилюком, припустив, що той вирішив змінити місце роботи і вирішив це зробити так, щоб виглядати жертвою в ситуації, що склалася.

Пізніше Данилюк написав листа до G7 з наміром “уникнути двозначності та маніпуляцій” у його конфлікті з прем’єром.

Сам міністр заявив, що причина його звільнення полягає в його відмові роздавати гроші на проекти депутатів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE