Politerno > Україна і світ > НАЗК не встигло перевірити декларації Порошенка, міністрів та інших топ-чиновників

НАЗК не встигло перевірити декларації Порошенка, міністрів та інших топ-чиновників

  • 9 Червня, 2018
  • 1820 Переглядів
  • 0

Національне агентство із запобігання корупції продовжило термін перевірки декларацій вищих посадових осіб держави за 2015 – 2017 роки.

Про це відомство повідомило на своєму сайті.

“Прийнято рішення про продовження терміну перевірки 33-х суб’єктів декларування”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з порядком денним, оприлюдненого НАЗК, мова йде про президента Петра Порошенка, міністрів Арсена Авакова, Лілію Гриневич, Ігоря Жданова, Геннадія Зубка, Тараса Кутового, Ігоря Насалика, Юрія Стеця, Володимира Омеляна, Євгена Нищука, Степана Полторока, генпрокурора Юрія Луценка, керівників НАБУ і САП Артема Ситника і Назара Холодницька, голови Нацбанку Якова Смолія, голови РНБО Олександра Турчинова та інших.

Перевірку їх декларацій НАЗК продовжило ще на місяць.

У той же час, в порядку денному немає інформації про декларації ще 6 чиновників, термін перевірки яких закінчується 10 травня. Це декларації віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка, екс-міністра фінансів Олександра Данилюка, міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, і. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун і глави Держкомітету телебачення і радіомовлення Олега Наливайка.

Про початок перевірки декларацій президента Петра Порошенка, прем’єра Володимира Гройсмана, спікера Верховної Ради Андрій Парубія та інших топ-чиновників НАЗК оголосило 10 квітня.

Зазначалося, що вона почнеться на наступний день, 11 квітня, і триватиме 60 днів.

Як відомо, чинний голова НАЗК Олександр Мангул потрапив до агенства у січні 2018 року, зайнявши одне зі звільнених місць після демаршу Радецького та Рябошапки.

Якщо пані Корчак журналісти іноді опосередковано пов’язували з іменем Арсенія Яценюка та “Народного фронту”, то ім’я пана Мангула має безпосередній стосунок до президента.

Справа у тому, що з травня 2015 року по лютий 2018 року він працював головою Мелітопольської районної державної адміністрації Запорізької області. І на цю посаду його своїм указом призначав саме Петро Порошенко.

Більше того, пан Мангул очолював місцеве відділення президентської партії БПП, а на місцевих виборах осені 2015 року очолював список партії до районної ради.

Після початку дії закону, який забороняє керівникам державних адміністрацій перебувати у партіях, він призупинив своє членство у БПП.

Читайте також: НАЗК не побачило конфлікту інтересів у взятті Мартиненка на поруки

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE