Politerno > Україна і світ > Голова податкового комітету ВР назвала суму штрафу за автомобіль на єврономерах

Голова податкового комітету ВР назвала суму штрафу за автомобіль на єврономерах

  • 18 Червня, 2018
  • 2323 Переглядів
  • 0

Штраф за порушення терміну перебування автомобіля, ввезеного тимчасово або в режимі транзиту, може досягати 170 тис. грн.

Про це написала голова податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна в статті ЕП.

Відзначається, що за порушення строків транзиту і тимчасового ввезення автомобіля розміри штрафів будуть залежати від кількості днів перевищення встановлених строків.

Так, за один день прострочення вивезення транзитного авто з порушника буде стягнуто 170 грн, за три дні відстрочки вивезення тимчасово ввозиться машини – 850 грн, за місяць – 170 тис. грн.

Крім того, Южаніна зазначила, що зареєстровані законопроекти про обмеження автомобілів на єврономерах пропонують, що особа, яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження іншим особам або розкомплектовувати його.

Також буде заборонено використання такої машини у підприємницькій діяльності або для отримання доходу, наприклад, для роботи в таксі. За порушення встановлених правил передбачений штраф в розмірі 34 тис грн. Інша особа, яка всупереч встановленим правилам отримає транзитне або тимчасово ввозиться авто у володіння або користування також буде оштрафовано.

За словами жителя півдня, перша фіксація зазначених порушень працівниками Національної поліції передбачає стягнення з порушника 8,5 тис грн, повторна фіксація – 170 тис. грн, позбавлення права керування на рік і вилучення автомобіля.

Читайте також: Гройсман готовий вирішити проблему “євроблях” за умови надання йому повноважень

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE