Politerno > Україна і світ > Гройсман готовий вирішити проблему “євроблях” за умови надання йому повноважень

Гройсман готовий вирішити проблему “євроблях” за умови надання йому повноважень

  • 30 Травня, 2018
  • 1402 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів готовий вирішити проблему автомобілів на “єврономерах” за один місяць в разі, якщо повноваження по вирішенню цієї проблеми будуть передані парламентом уряду.

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду.

“Зараз весь парламент думає, як вирішити цю проблему, адже “єврономери” використовують, в тому числі, люди безвідповідальні, і – не всі, але в тому числі – порушують правила дорожнього руху”, – заявив прем’єр.

“Уряд не може врегулювати це питання своїм рішенням, це повинен вирішити парламент. Але якщо парламент делегує це право уряду, то я обіцяю, що за один місяць ми його врегулюємо справедливим цивілізованим методом”, – сказав Гройсман.

Прем’єр додав, що необхідно штрафувати порушників дорожнього руху.

“Але що стосується порушників, я повністю згоден, і це стосується не тільки “єврономерів”, але всіх, хто порушує правила дорожнього руху – а це завжди питання безпеки – і ми зараз тому проводимо спеціальні заходи, щоб на дорогах було безпечніше і в містах, і між містами”, – підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, народні депутати запропонували активістам вирішити проблему автомобілів з іноземною реєстрацією за прикладом Молдови.

У лютому минулого року Верховна Рада внесла зміни в закон “Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів”, спростивши таким чином ввезення та реєстрацію імпортних автомобілів. “За” прийняття законопроекту №5470-д проголосувало 235 депутатів.

Згідно зі змінами, в ст. 2 Закону України “Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів” слова “пропуск на митну територію України” замінено словами “митне оформлення”.

21 травея Президент Петро Порошенко підписав закон щодо скасування перевірки відповідності транспортних засобів екологічним нормам при їх ввезенні в Україну.

Як відомо, намагаючись привернути до себе увагу, власники машин на єврономерах не раз проводили акції, спалюючи шини та перекриваючи дороги.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE