Politerno > Україна і світ > Фоторобот убивці Бабченка схожий на чеченського кілера ФСБ, про прибуття якого в Київ писали ЗМІ (Фото)

Фоторобот убивці Бабченка схожий на чеченського кілера ФСБ, про прибуття якого в Київ писали ЗМІ (Фото)

  • 30 Травня, 2018
  • 2843 Переглядів
  • 0

3 травня в Київ прибув кілер ФСБ за прізвиськом «Валідол» – уродженець Чечні Валід Лурахманов, він же Олександр Смірнов.

Про це на початку місяця писало видання Кавказцентр.

«Поки не ясно з якою метою він туди приїхав. Судячи з усього, «Валідол» приїхав в Україну за підробленим паспортом. Не виключено, що кілер ФСБ націлився на чергову жертву за завданням Луб’янки і пробрався в Україну з метою організувати вбивство», – зазначало видання.

Кілер ФСБ пза прізвиськом «Валідол» – уродженець Чечні Валід Лурахманов, він же Олександр Смірнов

Також йдеться про те, що «Валідол» був заарештований в Туреччині в 2016 році. Його звинувачували в плануванні вбивств чеченців і в шпигунстві на користь Росії. Турецька преса з посиланням на владу повідомила тоді, що заарештовані агенти російських спецслужб.

В результаті слідства вина кілерів була повністю доведена. Генеральна прокуратура Стамбула зажадала в цілому 37 років тюремного ув’язнення для агентів ФСБ, які були звинувачені в шпигунстві, підробці документів і замовному вбивстві.

У 2017 році його разом з подільником було видано Росії в обмін на звільнення арештованих і засуджених в окупованому Криму Ільму Умерова та Ахтема Чийгоза.

У той же час видання Texty.org.ua написало, що «Валідол» схожий на підозрюваного у вбивстві російського журналіста Аркадія Бабченко, чий фоторобот розповсюдила поліція.

29 травня в російського журналіста Аркадія Бабченка стріляли в його будинку у Києві. Від отриманих поранень він помер у кареті швидкої допомоги.

Також стало відомо, що поліція шукала відео з камер спостереження у будинку російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка напередодні його вбивства, увечері 29 травня.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що зростання кількості нападів на журналістів у Європі становить загрозу для демократії.

Аркадій Бабченко – російський журналіст, блогер. Відкрито критикував путінський режим. Після початку переслідувань у Росії переїхав на проживання до Праги, згодом – до України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE