Politerno > Тернопільщина > НЕпублічні закупівлі Тернопільської ОДА.  Частина 5. Політична корупція

НЕпублічні закупівлі Тернопільської ОДА.  Частина 5. Політична корупція

  • 21 Червня, 2018
  • 2643 Переглядів
  • 0

В черговий раз Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА (далі – УКБ) «намутило» з тендерами на утримання доріг місцевого значення. Раніше ми вже висвітлювали проблемні питання по цій тематиці. Цього разу аналітики Автомайдану проаналізували одразу 5 тендерів на поточний середній ремонт доріг місцевого значення.

Помилки щодо проведення тендеру, які містяться у ново оголошених тендерах, знову ж таки свідчать, або про відсутність будь-якого розуміння предмету закупівлі, або про свідомі зловживання службовим становищем посадових осіб УКБ (нагадаємо, що поліцією розслідується одразу декілька фактів зловживань посадовою особою начальником УКБ Кузяком В. власними повноваженнями). Так, зокрема у тендерній документації УКБ одразу не вказало про конкретні об’єми та об’єкти виконання робіт, що не давало змоги учасникам подати свої пропозиції.

Також, керівництво УКБ не відреагувало на наші поради щодо поділу тернопільської області на окремі лоти при проведенні тендеру (ми рекомендували щоб окремий район області розглядався в тендері як окремий лот такий підхід дозволив би дрібнішим підприємствам дорожньої галузі зайти на ринок, та створити умови для конкуренції, про яку так мріє Степан Барна. Натомість, поділ на лоти відбувся практично за виборчими округами депутатів ВРУ, це підтверджує і проведений аналіз виділених коштів за лотами (читай виборчими округами).

Найбільшу кількість коштів, з розрахунку на один кілометр дороги, виділено на ті лоти, які сходяться з виборчими округами на яких перемогли депутати від партії БПП, натомість округ по якому переміг депутат від партії “Свобода” отримав найменшу суму коштів на ремонт доріг місцевого значення (!з розрахунку на один кілометр дороги!). Маємо думку, що це один з напрямків так званого адмінресурсу, яким С. Барна планує покращити прихильність виборців до персони діючого президента України та його партії.

 

 

ВО “Автомайдан” Тернопільський осередок

Читайте також: (НЕ) Публічні закупівлі Тернопільської ОДА, серія 1 – “Автомайдан” (Відео)

або (НЕ) Публічні закупівлі Тернопільської ОДА, серія 2 – “Автомайдан” (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE