Politerno > Україна і світ > Адвокат Сенцова каже, що Олег передав “великий привіт” ЄСПЛ

Адвокат Сенцова каже, що Олег передав “великий привіт” ЄСПЛ

  • 21 Червня, 2018
  • 1369 Переглядів
  • 0

Український режисер Олег Сенцов відмовляється припинити голодування у відповідь на пропозицію Європейського суду з прав людини.

Про це розповів його адвокат Дмитро Дінзе агентству “Интерфакс”, передає “Інтерфакс-Україна“.

“На заклик ЄСПЛ Сенцов відповів відмовою і попросив передати суду “великий привіт”, нагадавши про його скаргу, якій суд надав пріоритет, але яка залишається без просування вже кілька років”, – зазначив Дінзе.

Крім того, Сенцов спростував заяву російського омбудсмена Тетяни Москалькової про те, що під час голодування він набрав вагу, передає “Радіо Свобода“.

“Очевидно, Москалькову міг дезінформувати уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (Росії) Анатолій Сак, який регулярно відвідує Сенцова”, – сказав Дінзе після зустрічі з Сенцовим.

Сенцов у колонії “Білий ведмідь” не їсть уже 39-й день: 14 травня він оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів.

Як повідомила сьогодні уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова після розмови з адвокатом Сенцова, Олег знаходиться зараз у медичній частині та має проблеми зі здоров’ям. У нього проблеми з нирками і серцем.

Раніше Європейський парламент ухвалив резолюцію з вимогою до російської влади негайно та беззастережно звільнити Олега Сенцова і всіх інших незаконно затриманих в Росії і в Криму громадян України.

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова з гуманітарних міркувань і заявив про готовність подати прохання про його помилування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE