Politerno > Україна і світ > Денісова каже, що у Сенцова проблеми з нирками і серцем

Денісова каже, що у Сенцова проблеми з нирками і серцем

  • 21 Червня, 2018
  • 1346 Переглядів
  • 0

Український політв’язень Олег Сенцов, який голодує 39 день у російській колонії, знаходиться зараз у медичній частині та має проблеми зі здоров’ям.

Про це повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова після розмови з адвокатом Сенцова.

“Тільки-но поговорила із адвокатом Олега Сенцова. Сьогодні він таки зустрівся із Олегом в колонії. За його словами, Олег знаходиться зараз у медичній частині. В нього – проблеми із нирками та серцем. Олег п’є 3,5 літри води на день, та ще ставлять щоденні крапельниці. Це ще додаткові 2 літри”, – пише Денісова у Facebook.

За словми адвоката, на 26-й день голодування в Сенцова сталася криза і його відвезли до лікарні за межами колонії.

Хотіли примусово нагодувати, але Олег відмовився. Лікарі не наполягали через можливий розголос і попросили забрати його назад до колонії разом із апаратом для примусового годування. Зі слів адвоката, в будь-який момент криза може повторитися”, – каже Денісова.

Сенцов у колонії “Білий ведмідь” не їсть уже 39-й день: 14 травня він оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів.

Раніше Європейський парламент ухвалив резолюцію з вимогою до російської влади негайно та беззастережно звільнити Олега Сенцова і всіх інших незаконно затриманих в Росії і в Криму громадян України.

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова з гуманітарних міркувань і заявив про готовність подати прохання про його помилування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE