Politerno > Україна і світ > Чиновник ДУС і екс-помічник Грановського зведуть висотку на Подолі

Чиновник ДУС і екс-помічник Грановського зведуть висотку на Подолі

  • 25 Липня, 2018
  • 1297 Переглядів
  • 0

Департамент містобудування і архітектури КМДА дозволив нове будівництво на перетині Верхнього Валу, Кожум’яцької та Вознесенського узвозу у Києві з умовною висотою до 73,5 м.

Про це пишуть “Наші гроші“.

У січні цього року департамент видав містобудівні умови та обмеження (МУО) для проектування будівництва офісних споруд та бізнес-центру з підземним паркінгом.

Замовником МУО є ПАТ “Фінансово-промислова група “Атіка” і ТОВ “Феліксія”.

Відповідно до МУО, умовна висота будівлі становитиме від 26,5 до 73,5 м. При цьому відповідно до Генплану Києва у центральному історичному ареалі, куди входить і Поділ, висота будівель має бути не вище 27 м.

Умовна висота – це висота від поверхні, де встановлюється пожежна техніка, до підлоги останнього поверху. Тобто реальна висота будівлі буде ще більшою.

Як сказано в МУО, остаточно граничнодопустима висота цього бізнес-центру буде визначена проектною документацією.

Будівництво заплановано на трьох ділянках загальною площею 0,52 га.

Функціональне призначення цієї землі – територія громадських будівель та споруд. Відповідно, житлове будівництво тут заборонене.

Разом з тим, “Атіка” і “Феліксія” намагалися отримати згоду Київради на розробку проектів землеустроїв по відведенню вказаних 0,52 га під будівництво житлово-офісного комплексу.

Із вказаної ділянки “Атіка” 0,26 га отримала в оренду на 10 років у 2007 році – раніше там мали будувати школу, поки землю не віддали під будівництво бізнес-центру. 26 грудня 2017 року договір оренди поновили.

Ще одну ділянку площею 0,19 га “Атіка” отримала в оренду у 2003 році на 25 років.

Крім того, Київрада у 2005 році вирішила передати в оренду 0,07 га фірмі “Феліксія”. Потім це рішення поновлювалося з 2010 року, а також з 09.11.2015.

Власником 76% акцій ПАТ “ФПГ “Атіка” є ПП “Українське науково-виробниче комерційне підприємство “Атіка”, що належить заступнику керівника Державного управління справами Євгену Сарнацькому. Останній заявляв, що після призначення на держслужбу в 2014 році передав свою фірму в управління розпорядниці.

Засновником ТОВ “Феліксія” є кіпрська фірма “Сантаріо Холдінгз Лімітед”. Відповідно до держреєстру юросіб, її бенефіціарним власником є Віталій Вайнштейн – колишній помічник нардепа від БПП Олександра Грановського, пов’язаний із фірмою “Нако-електрик”.

Зауважимо, що поруч із вказаними 0,52 га будують скандальний житловий комплекс “Подол Град Вінтаж”. Ці 0,57 га за адресою Вознесенський узвіз, 28-30 – у постійному користуванні Київського учбово-виробничого підприємства N3 Українського товариства сліпих.

Ще 0,73 га поруч у 2014 році отримало в оренду ТОВ “Фундація “Якісне житло”. Загалом в урочищі Гончарі-Кожум’яки ця фірма орендує понад 2 га.

У лютому цього року Київрада ухвалила рішення про розірвання договору оренди по одній з ділянок. Разом із корпорацією “Укрбуд” нардепа Максима Микитася (група “Воля народу”) вони розбудовують тут житловий комплекс “Подол Град”.

У березні цього року ДАБІ анулювало дозвіл на проведення будівельних робіт на Вознесенському узвозі, 28-30, однак будівництво триває.

Читайте також: Грановський вважає нормальним явищем нічні зустрічі Порошенка з керівниками антикорупційних органів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE