Politerno > Україна і світ > Чи зобов’язував суд Кабмін компенсувати “збитки” “Нафтогазу”

Чи зобов’язував суд Кабмін компенсувати “збитки” “Нафтогазу”

  • 27 Липня, 2018
  • 1372 Переглядів
  • 0

Сьогодні з`явилась новина, що ніби Окружний адміністративний суд м. Києва зобов’язав Кабінет Міністрів України компенсувати збитки ПАТ «НАК «Нафтогаз України» за покладені на останнього спеціальні обов`язки постачання газу населенню та теплокомуненерго за ціною 6‘879 грн за 1‘000 кубометрів.

По-перше, суд не зобов’язував нікого нічого компенсовувати. Уважно читаємо частину судового рішення:
«Суд задовольнив позов національного нафтогазового холдингу «Нафтогаз України» до Кабінету міністрів України і зобов’язав уряд ВСТАНОВИТИ ПОРЯДОК ВИЩНАЧЕННЯ і ДЖЕРЕЛА КОМПЕНСАЦІЇ, яку має отримувати «Нафтогаз», виконуючи покладені на нього урядом спеціальні зобов’язання щодо поставок газу для потреб населення.»

Але чи поніс Нафтогаз будь-які збитки від поставок населенню та теплокомуненерго природного газу за ціною по формулі #ДюссельдорфПлюс?

Звичайно ні!

Ціна на газ внутрішнього видобутку нижча від ціни, яку встановив Кабмін ще з 1 травня 2016 року в декілька разів!

По-друге, у судовій справі #ТимошенкоПротиКабміну щодо ціни на газ, знаходиться результат судово-економічної експертизи, де вказано, що нинішня ціна на газ для населення і ТКЕ економічно НЕОБҐРУНТОВАНА!!!

По-третє, таке судове рішення свідчить про ще більшу розбалансованість державного управління та відсутності жорсткої вертикалі влади над судами. Це і добре і погано. З одного боку добре, бо судова машина грає важливу роль у виборчому процесі і, вже цілком очевидно, що використати її діючій владі не вдасться. З іншого боку – є побоювання, що зараз всім керують капітали і державні інтереси відсуваються далеко назад.

Але хвилюватися немає причин. Нафтогаз не отримає ніяких компенсацій з бюджету, тому що просто не зможе довести «збитковість» продажу газу населенню та ТКЕ! А команда нового Президента Юлії Тимошенко, яка прийде вже за півроку, швидко наведе лад у ціноутворенні на газ та взаємовідносинах на ринку!!!

Олександр Трохимець, офіційний представник Юлії Тимошенко у «тарифних» судових процесах проти уряду та НКРЕКП

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE