Politerno > Україна і світ > Якщо влада не займеться Закарпаттям, то повториться кримський сценарій – журналіст

Якщо влада не займеться Закарпаттям, то повториться кримський сценарій – журналіст

  • 4 Серпня, 2018
  • 1129 Переглядів
  • 0

Українська влада повинна зайнятися проблемами Закарпаття, щоб не допустити повторення “кримського сценарію” в цьому регіоні.

Як передає “Гордон“, про це заявив уродженець Закарпаття, телеведучий Петро Мага.

Таким чином він прокоментував заснування в Угорщині посади урядового уповноваженого, відповідального за розвиток Закарпатської області. З цього приводу в МЗС України висловили протест і викликали в міністерство тимчасового повіреного у справах Угорщини в Україні.

“Можна лише подякувати Угорщині за те, що вона нагадує нашим брехливим, політикам, які постійно розкрадають країну, що треба щось робити. Маленька Угорщина відремонтувала в цьому році 80 і планує побудувати ще 22 дитсадки в Закарпатті. Що заважає величезній Україні навести порядок в цьому невеликому регіоні – ніхто не знає. Мені це нагадує ситуацію з Севастополем, де будь-яку потребу людей вирішувала не “ненька” Україна, а (колишній мер Москви Юрій Лужков, – прим. ред.) Лужков в кепці. І потім ще дивувалися, чому Севастополь мріє про Лужкова, а не про те, щоб навіки бути разом з Києвом. Поки що в Закарпатті я бачу лише одне: нескінченно вирубується ліс, регіон обкрадають по повній програмі. Якби там будували нормальні дороги, за рахунок туризму ми б отримали другу Швейцарію. Це ж і мінеральна вода, і гарячі джерела, і так далі. Але поки Закарпаття розвивається виключно на ентузіазмі місцевого населення і завдяки допомозі Угорщиніи”, – підкреслив Мага.

Журналіст додав, що угорські паспорти дозволяють жителям Закарпаття позбутися проблем при працевлаштуванні в країнах ЄС.

“Ще одна проблема Закарпаття – відсутність робочих місць. Люди, які говорять, що закарпатці роблять угорські паспорти через бажання приєднатися до Угорщини, думають не головою, а іншим місцем. Просто потрібно знати, що жителі Закарпаття дуже прив’язані до будинку, у них міцні сім’ї. Навіть за часів СРСР регіон посідав останнє місце за кількістю розлучень. Так, вони працюють в різних країнах Європи. І угорський паспорт позбавляє їх від проблем з працевлаштуванням як громадян ЄС. Але ті, хто гавкає на закарпатців, нехай поцілують їх вологими губами нижче спини. Ці люди привозять в свій регіон валюту. Хочете змінити ситуацію – створюйте для них робочі місця тут, у своїй країні. А кричати “Слава Україні!” може кожен”, – зазначив Мага.

На його думку, при бажанні влади країна могла б забезпечувати належне фінансування Закарпаття.

“Коли Україна намагалася відправляти в Севастополь жовто-блакитні прапорці, Лужков пересилав туди зелені долари. Якщо життя у людей не дуже хороше – матеріальне, на жаль, перемагає духовне. І якщо ми не хочемо повторення кримського сценарію в Закарпатті – пора задуматися. Невже не соромно, що маленька Угорщина допомагає багатющої Україні? Адже навіть одного будинку в Конча-Заспі вистачило б на покриття трьох районних бюджетів Закарпаття. Нехай апетити зменшать – і буде все нормально”, – резюмував Мага.

Як повідомлялось, у жовтні 2017 року у Будапешті під посольством України організували акцію “Самовизначення для Закарпаття”, протест проти якої висловило МЗС України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE