Politerno > Україна і світ > “Схеми”: Порошенко присвоїв почесне звання псевдонауковцю

“Схеми”: Порошенко присвоїв почесне звання псевдонауковцю

  • 4 Серпня, 2018
  • 1258 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко нагородив званням “Заслужений працівник культури України” Андрія Авдєєнка, який називає себе “адміралом”, “академіком” та “істориком”, хоча більшість його регалій є вигаданими.

Про це йдеться у розслідуванні програми “Схеми”.

Указ глави держави було опубліковано на сайті адміністрації президента 27 червня.

У документі йдеться про Андрія Авдєєнка з м.Запоріжжі як члена благодійної організації “Благодійний фонд “Лебедія”.

Відзнакою “Заслужений працівник культури” заохочують “за високі трудові досягнення та професійну майстерність”.

Журналісти дослідили, що нагороджений Авдєєнко відомий своїм псевдонауковими теоріями.

“Декан історичного факультету Запорізького національного університету Володимир Мільчев коротко розповідає про зміст книжок Авдєєнка: “Вигадані, ніколи неіснуючі запорозькі січі, причому одна із них локалізується, на його думку, в рідному селі”, – зазначає ЗМІ.

Щоб підтвердити науковість своїх творів, Авдєєнко іноді вдається до фотошопу. Так, в одній зі своїх книжок він опублікував фотографію, на якій він стоїть нібито на тлі археологічних розкопок поблизу Запоріжжя в компанії тодішніх секретаря Запорізької міськради Романа Тарана та депутата Михайла Левченка.

Згодом виявилося, що фотографія несправжня, про що свідчить видалений оригінальний знімок з сайту Запорізької ОДА, де Авдєєнко зображений в компанії тих самих чиновників і вже не на фоні розкопок.

Наукового ступеня Авдєєнко не має, а звання “академіка” йому присвоїла громадська організація “Українська академія наук”.

Звання “адмірала”, про яке розповідає публічно Авдєєнко, також є фейковим: у прес-службі Військово-морських сил України повідомили, що такого звання, як “почесний адмірал”, у них немає взагалі.

На запит до адміністрації президента з проханням роз’яснити, хто відповідальний за відбір кандидатур на нагородження державними відзнаками і як серед відзначених почесним званням опинився псевдонауковець у відомстві відповіли, що уся відповідальність за додержання вимог при відборі кандидатів лежить на керівництві Запорізької ОДА.

Позбавляти нагород постфактум законодавство не дозволяє.

Читайте також: Порошенко призначив головою столичного СБУ нагородженого під час Майдану прокурора

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE