Politerno > Україна і світ > Представництво ООН, а також посольства США та ЄС в Україні, закликають уряд розслідувати напади активістів

Представництво ООН, а також посольства США та ЄС в Україні, закликають уряд розслідувати напади активістів

  • 4 Серпня, 2018
  • 1278 Переглядів
  • 0

Представництво ООН в Україні, вслід за посольствами США та ЄС, закликає уряд та правоохоронні органи провести ефективне розслідування нещодавніх нападів на громадських активістів.

Про це йдеться у заяві на сайті представництва.

“Організація Об’єднаних Націй в Україні засуджує жахливий напад на громадську активістку Катерину Гандзюк. 31 липня на жінку напали і облили кислотою”, – йдеться у заяві.

Представництво ООН також підкреслило, що уважно спостерігає за ситуацією навколо інших нещодавніх нападів на громадських активістів в Україні.

“Всі випадки були чи будуть задокументовані та проаналізовані Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні”, – наголошується в заяві.

“Ми закликаємо уряд та правоохоронні органи провести прозоре, всебічне та ефективне розслідування нападу на Катерину та інших активістів. Ми наголошуємо, що сильне громадянське суспільство, де гарантується фундаментальне право на свободу слова та безпеку є необхідним для забезпечення прозорого урядування та відповідальності влади”, – підкреслили в представництві ООН.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк.

Як повідомлялося, 2 серпня на Дніпропетровщині вибухнуло авто депутата “Батьківщини” Віталія Чернявського, він лишився живим, але у важкому стані.

Також вранці 2 серпня машину лідерів одеської організації “Народного руху України” Михайла Кузаконя й Григорія Козьми протаранила вантажівка ГАЗ, вони уникли пошкоджень. Поліція розслідує цей наїзд як замах на вбивство.

У той же день на подвір’ї власного будинку знайшли мертвим екс-депутата Сумської міськради та колишнього голову земельної комісії Анатолія Жука.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE