Politerno > Україна і світ > США та Британія припиняють фінансування програм у Сирії

США та Британія припиняють фінансування програм у Сирії

  • 20 Серпня, 2018
  • 1301 Переглядів
  • 0

Вашингтон направить $230 мільйонів, що призначалися на стабілізацію ситуації в Сирії, на розвиток армії США.

Про це повідомив президент США Дональд Трамп в Twitter.

“Сполучені Штати припинили безглузді щорічні платежі на розвиток Сирії в розмірі $230 мільйонів. Саудівська Аравія та інші багаті країни Близького Сходу почнуть платити замість США. Я хочу розвивати США, нашу армію і країни, які допомагають нам”, – написав Трамп.

Раніше Держдеп США оголосив про перерозподіл коштів, зібраних на підтримку Сирії. За словами представника відомства Хізер Науерт, всього Вашингтон витратив на допомогу країні $8,1 мільярда.

За словами чиновників Держдепартаменту, зобов’язання інших країн щодо відновлення Сирії вже складають $300 млн, зокрема $100 млн оголосила на цьому тижні Саудівська Аравія.

У той же час уряд Великої Британії припинив фінансування деяких програм допомоги в контрольованих повстанцями районах Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

“Оскільки ситуація на місцях в деяких регіонах стає все більш важкою, ми скоротили підтримку деяких наших негуманітарних програм, але продовжуємо надавати життєво важливу допомогу тим, хто її потребує, щоб поліпшити безпеку і стабільність в країні”, – йдеться в заяві уряду.

Видання The Times раніше повідомляло, що спроба створити незалежні поліцейські сили буде скасована з вересня, а проекти, які фінансують місцеві ради, будуть переглядатися і, ймовірно, будуть припинені до кінця фінансового року.

Також зазначається, що Міністерство закордонних справ і Департамент міжнародного розвитку визначили програми допомоги в північно-західній частині Сирії як “нестійкі”. Північний Захід Сирії є останнім великим регіоном, який все ще утримуєтьтя повстанцями.

Уряд Британії заявив, що витратив 152 мільйони фунтів ($ 193,85 млн) на гуманітарні програми в Сирії за фінансовий 2017-2018 рік.

Як повідомлялось, у п’ятницю, 8 червня, в Сирії в результаті авіаудару російських бомбардувальників загинули щонайменше 44 людини.

Також ми розповідали про те, як розгортався бій в сирійській провінції Дейр-ез-Зор, що відбувся 7 лютого цього року і тривав 4 години. Тоді було знищено від 200 до 300 солдатів урядових сил і бойовиків ПВК Вагнера.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE