Politerno > Україна і світ > ЦПК подав до суду на рішення прокурора САП через закриття справи рюкзаків Авакова

ЦПК подав до суду на рішення прокурора САП через закриття справи рюкзаків Авакова

  • 20 Серпня, 2018
  • 1491 Переглядів
  • 0

Центр протидії корупції подав скаргу до Солом’янського суду на рішення прокурора САП закрити кримінальне провадження у справі “рюкзаків Авакова”.

Про це повідомляє сайт ЦПК.

Антикорупціонери вважають незаконним рішення про закриття провадження щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

За даними слідства, і Аваков і Чеботар причетні до розкрадання 14,5 мільйонів гривень при закупівлі рюкзаків для потреб Нацгвардії.

“Прокурором САП Кричуном В.В. прийнято грубо необґрунтоване рішення, що не відповідає обставинам провадження та суперечить встановленим у законному порядку відомостям”, – йдеться у скарзі.

Зазначається, що прокурор знехтував вимогами кримінального процесуального закону, а саме положеннями ст. 2, 9, 23, ст. 84, ч. 2 ст. 91, ч. 2 ст. 93, ч. 1 ст. 94, ст. 110, та помилково визначив формальну підставу закриття кримінального провадження п. 3 ч. 1 ст. 284.

Антикорупціонери вважають, що є значна кількість підстав для скасування постанови прокурора про закриття кримінального провадження в частині підозри Чеботарю та Авакову.

“Скасувати постанову про закриття справи та поновити розслідування можуть керівник САП або його заступник”, – наголосили у ЦПК.

Як повідомлялося, у липні 2018 прокурор САП Василь Кричун закрив провадження у “справі рюкзаків” щодо двох фігурантів – сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря через начебто відсутність “прямих достатніх доказів”.

Третій фігурант справи Володимир Литвин заявив, що бере вину на себе.

Очільник САП Назар Холодницький стверджує, що це було рішення старшого групи прокурорів. Він сам начебто дізнався про постанову лише 11 липня і був нею обурений.

Як повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, міністерство внутрішніх справ тисне на експертів, які досліджували речові докази, що фігурують у справі про розтрату держкоштів відомства при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії за участю сина міністра Арсена Авакова – Олександра.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE