Politerno > Україна і світ > Тамразова затримали вдруге – Луценко пропонує йому угоду зі слідством

Тамразова затримали вдруге – Луценко пропонує йому угоду зі слідством

  • 21 Серпня, 2018
  • 1315 Переглядів
  • 0

Генеральний прокурор Юрій Луценко пропонує угоду зі слідством бізнесмену Олексію Тамразову, якого сьогодні вдруге затримала генпрокуратура.

Про це він сказав на брифінгу 21 серпня, відповідаючи на запитання журналістів.

“Сьогодні він затриманий за статтею 256 “Сприяння членам злочинної організації” по статті 191 “Розкрадання в особливо великих розмірах”. Після самого затримання відбудуться слідчі дії а також обрання запобіжного заходу. Адвокати і всі необхідні інструменти правової держави йому будуть надані”, – сказав Луценко.

“Більш того, я особисто вважаю, пана Тамразова міг би бути дуже добрим свідком і через інструмент угоди зі слідством дати остаточні покази про структуру, розподілення обов’язків, кримінальні схеми та інші подробиці злочинної організації”, – додав він.

За словами Луценка, “судячи з того, що Тамразов говорив прокурору Кулику, передав на флешці, розповідав ЗМІ, свідчить про його моральну готовність допомогти слідству покінчити з цією організацією”.

Водночас генпрокурор наголосив, що у разі, якщо Тамразов не буде йти на угоду зі слідством, “його дії на посаді заступника  голови правління ПАТ “Укргазвидобування” та причетність до структур, на які виводили кошти, передбачають відповідальність по достатньо серйозним статтям українського кримінального кодексу”.

Як повідомлялось, екс-першого заступника голови правління ПАТ “Укргазвидобування” власника видання Insider Олексія Тамразова затримали під час спроби дати прокурору 200 тисяч доларів хабара. Його також звинувачують у причетності до злочинної схеми заволодіння скрапленим газом організацією екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE