Politerno > Україна і світ > Мінфін позичив на зовнішньому ринку 725 мільйонів доларів

Мінфін позичив на зовнішньому ринку 725 мільйонів доларів

  • 25 Серпня, 2018
  • 1373 Переглядів
  • 0

Міністерство фінансів здійснило приватне розміщення короткострокових облігацій зовнішніх державних позик з терміном погашення у 2019 році на 725 мільйонів доларів.

Про це повідомляє прес-служба міністерства фінансів.

“Облігації були розміщені серед провідних міжнародних інвесторів, що надали фінансову підтримку Україні, в умовах нестабільності міжнародного ринку капіталу для країн, що розвиваються”, – йдеться у повідомленні.

Ця операція дозволяє Україні задовольнити свої короткострокові потреби у валютній ліквідності, а також отримати переваги від гнучких умов залучення коштів.

У прес-службі наголошують, що Міністерство фінансів продовжує реалізовувати затверджену стратегію управління державним боргом і планує в повному обсязі виконати план державних зовнішніх запозичень шляхом залучення коштів як від комерційних, так і від офіційних кредиторів.

Нагадаємо, згідно з графіком виплат, до кінця 2018 року Україна повинна повернути близько 500 мільйонів доларів за євробондами та близько 580 мільйонів доларів за обслуговування боргів перед МВФ.

Як повідомлялось, прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що нові запозичення Україні необхідні для того, аби розплатитися з держборгом, який був нарощенний у попередні роки.

Також оприлюднено дані, згідно яких державний борг України на червень 2018 року становив 76,3 млрд доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE