Politerno > Україна і світ > Було невигідно і раптом стало вигідно: Ігор Луценко про розірвання договору з Росією про дружбу

Було невигідно і раптом стало вигідно: Ігор Луценко про розірвання договору з Росією про дружбу

  • 29 Серпня, 2018
  • 1418 Переглядів
  • 0

З приводу розірвання договору з Росією про дружбу і співробітництво, котре було анонсовано Порошенком.

Пропагандисти Порошенка впродовж кількох років війни пояснювали, чому ми не можемо іти на ці кроки (зокрема, нинішня віце-прем’єр з питань євроінтеграції Климпуш-Цинцадзе та віце-голова парламенті Ірина Геращенко – обидві, до речі, політики з вираженими антирелігійними поглядами).

Їх обгрунтування базувалися на тому, що якщо ми розірвемо Договір, то не зможемо апелювати до нього, показуючи, що Росія є його порушником.

Ця теза є наслідком того, що ці люди працювали тільки у сфері зв’язків з пресою і особливо не вникали в юридичні питання. Класична ситуація, коли в команді Порошенка домінують піарники, а не фахівці у своїх галузях. Річ у тім, що вони переплутали визнання правочину недійсним із припиненням правочину.

В даному випадку, нам має сенс вийти повністю або змінити Договір, але при цьому ми не втрачаємо жодного права апелювати до порушення Московщиною цього документу. Бо він діяв на той час, коли РФ захопила наші землі, і тоді, коли почала блокувати морські шляхи.

Читайте також: Ігор Луценко: Морська блокада України Росією на Азовському морі – прелюдія до повної блокади

Отож, є всі підстави формувати нашу правову позицію в судах, виходячи з того, що договір на момент порушень діяв.

В той же час, показовий вихід із Договору про дружбу був би ще одним вдалим правовим та інформаційно-пропагандистським кроком, котрий би привернув увагу до беззаконного характеру дій Росії. На жаль, ми цю можливість втратили. Вихід із Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною у 2018-му може викликати хіба що подив.

Отож, нам брехали кілька років, що виходити невигідно, а зараз – раптом стало вигідно.

На жаль, у нинішнього керівництва України немає стратегії, є лише недолугий піар, котрий суперечить сам собі.

В той же час маю з гордістю повторити тезу, що істинні ідеї знаходять свій шлях – мало-помалу ми, котрі завжди твердили ряд істин, перемагаємо, втілюючи наше бачення. Дипломатичний, транспортно-інфраструктурний розрив з агресором – необхідні заходи для нашої ж безпеки. Повільно, але ми йдемо цим шляхом.

Крізь лабіринти політичних інтриг наша позиція, позиція патріотів, котрі закликають до реальної, а не удаваної протидії російській агресії, знаходить шлях у буття.

Igor Lutsenko, член фракції “Батьківщина” у Верховній Раді

Читайте також: Порошенко опинився в топі декларантів-власників найбільшої кількості компаній

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE