Politerno > Україна і світ > Ігор Луценко: Морська блокада України Росією на Азовському морі – прелюдія до повної блокади

Ігор Луценко: Морська блокада України Росією на Азовському морі – прелюдія до повної блокади

  • 17 Серпня, 2018
  • 1825 Переглядів
  • 0

Позавчора в ефірі одного з телеканалів я спрогнозував, що морська блокада України Росією на Азовському морі – прелюдія до повної блокади.

Вчора московська держава почала репетицію.

15 серпня, з 7:00 до 20:00 Чорноморський флот Росії оголосив закритим для судноплавства район у північно-західній частині Чорного моря від мису Тарханкут до дельти Дунаю. 

Я думаю, РНБО мало б оголосити своє засідання, топ-посадовці мали б виступити із заявами.

Я переконаний, що таку ситуацію можна і треба було спрогнозувати. І продемонструвати заготовлений наперед комплекс заходів. Швидкість і продуманість нашої реакції показали б українцям і усьому світові, що Україна має волю опиратися російській агресії.

Але оскільки пробна куля росіян вчора пройшла майже непоміченою, то можемо очікувати подальшої ескалації.

Я не хочу зараз влазити у критику. Просто ще раз наголошую – це дуже, дуже серйозно. Якщо Україну заблокувати з моря – економіка отримає дійсно серйозний удар. 

Постраждає в першу чергу Південь України, котрим, нагадаю, нещодавно прокотилася хвиля насильства проти проукраїнських активістів та державних діячів. Російська блокада, якщо нічого не робити (а поки що ми робимо НІЧОГО), стане фактором внутрішньої дестабілізації.

Треба планувати захист. “Якщо ти не плануєш виграш – ти плануєш програш”. 

Igor Lutsenko, член фракції “Батьківщина” у Верховній Раді

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE