Politerno > Україна і світ > Апеляцію у справі Кернеса не переноситимуть до Полтави

Апеляцію у справі Кернеса не переноситимуть до Полтави

  • 24 Вересня, 2018
  • 1361 Переглядів
  • 0

Верховний суд відмовив у задоволенні клопотання про перенесення розгляду апеляції на рішення Київського райсуду Полтавської області у справі щодо мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців з Апеляційного суду Полтавської області в інший суд.

Про це оголосила головуюча колегії Тетяна Шевченко в понеділок, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Верховний суд постановив: клопотання захисників Гунченка, Циганкова та Пліси (адвокатів обвинувачених – ред.) про направлення кримінального провадження стосовно Кернеса, Бліннікова, Сміцького з апеляційного суду Полтавської області в апеляційний суд іншої області залишити без задоволення”, – йдеться в ухвалі

Ухвала набирає чинності з моменту проголошення, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Зазначається, що в понеділок була оголошена тільки резолютивна частина документа. Повний текст буде оголошено 27 вересня.

Прокуратура обвинувачує Кернеса та його охоронців у викраденні та катуванні активістів Євромайдану.

10 серпня на судове засідання не з’явилася сторона обвинувачення. Суд розцінив неявку прокурорів на дебати як відмову від звинувачення.

Генпрокурор Луценко наголосили, що прокурори не відмовлялись від обвинувачення і повідомляли в суд про лікарняні. Також в прокуратурі просили відкласти засідання.

Заступниця генпрокурора Анжела Стрижевська повідомила, що прокуратура відкрила провадження щодо незаконності рішення про закриття “справи Геннадія Кернеса”.

Вона також сказала, що на рішення подадуть апеляційну скаргу.

У прокуратурі наголосили, що не відмовлялись від обвинувачення і повідомляли в суд про лікарняні, на яких перебували прокурори. Їх карати за неявку не будуть.

13 серпня Рада суддів ухвалила резолюцію про неприпустимість притягнення судді, який закрив справу щодо харківського міського голови Геннадія Кернеса, до кримінальної відповідальності за ухвалення судового рішення.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко заявив, що до закриття справи проти міського голови Харкова Геннадія Кернеса причетні народні депутати.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE