Politerno > Україна і світ > ГПУ оскаржила закриття справи Кернеса та спробує ще раз арештувати Веntley “податківця Клименка”

ГПУ оскаржила закриття справи Кернеса та спробує ще раз арештувати Веntley “податківця Клименка”

  • 16 Серпня, 2018
  • 1464 Переглядів
  • 0

ГПУ спробує знову накласти арешт на автомобіль Веntley одного з “податківців Клименка”, екс-керівника податкової Полтавської області Володимира Задорожного.

Про це генпрокурор Юрій Луценко повідомив у коментарі “Українській правді”, реагуючи на статтю “Мільярди збитків, мільйонні застави і Bentley в лікарню. Як просувається справа “податківців Клименка”.

“Я прочитав, що Веntley зняли з арешту. Це не зовсім чесно. Матіос (головний військовий прокурор Анатолій Матіос – ред.) пред’явив підозри, а потім обвинувачення усім 23 керівникам податкових інспекцій. Матіос наклав арешт і зараз під арештом декілька мільярдів гривень. Ви показали, що один з арештованих автомобілів був знятий з арешту”, – сказав Луценко.

Він додав, що зняття арешту з майна – це питання не до ГПУ, а до суду.

“По-друге, хіба машина – це єдине, що сталося у цій справі? Ви не спиталися, як Матіос спеціально знайшов приміщення, де сидять адвокати. Ви знаєте, скільки їх там? Більше ста адвокатів, які одночасно мають читати матеріали кримінальної справи. Ви ж акцентуєте, що Матіос не зміг відповісти про те, де відбуватиметься суд. А він що суддя?”, – обурився генпрокурор.

Він також запевнив, що доручить знову арештувати Веntley Задорожного.

“Але я прочитав про Веntley, яке зняли з арешту, і безумовно дам команду спробувати його арештувати ще раз. Хоча це суд зняв. Він вважає, що цей податківець такий інвалід, що без Веntley не зможе добратися до суду. Ну так вирішив суд. Спробуємо ще раз повернутися до цього питання”, – підсумував Луценко.

Раніше у статті УП повідомлялось, що Печерський райсуд скасував арешт Bentley екс-керівника податкової Полтавської області Володимира Задорожного. Рішення винесли тому, що Задорожний нібито не міг користуватися громадським транспортом, оскільки він гіпертонік і пережив операцію на серці, а Bentley потрібен йому, щоб їздити містом і в лікарню.

Читайте також: Гучне затримання з гелікоптерами: усі “податківці Клименка” вийшли з-під варти

Також сьогодні речник Генпрокуратури Андрій Лисенко заявив, що Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення Київського районного суду Полтави про закриття справи щодо міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців.

“16 серпня Генпрокуратура встановленим порядком подала апеляційну скаргу до Київського районного суду м. Полтава на рішення цього суду про закриття справи стосовно Кернеса”, – пише він у Facebook.

Кернеса та двох його охоронців обвинувачували у викраденні та катуванні двох активістів Євромайдану.

Як повідомлялося, 10 серпня Київський райсуд Полтави закрив справу щодо харківського міського голови і його охоронців щодо катування людей. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що прокурори не прийшли до суду над Геннадієм Кернесом через хворобу.

Це викликало набиякий резонанс в суспільсьтві.

На засіданні 13 серпня Рада суддів заступилася за суддю Київського райсуду Полтави Андрія Антонова, який закрив кримінальну справу щодо мера Харкова Геннадія Кернеса.

14 серпня Андрій Лисенко повідомив, що Генеральна прокуратура не буде притягати до відповідальності прокурорів, які не з’явилися до суду на дебати у справі проти міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Читайте також: Як знав: суд скасував догану Столярчуку, яку 9 місяців не підписував Луценко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE