Politerno > Україна і світ > КМІС: Тимошенко випереджає своїх найближчих конкурентів майже вдвічі

КМІС: Тимошенко випереджає своїх найближчих конкурентів майже вдвічі

  • 26 Вересня, 2018
  • 5462 Переглядів
  • 0

Лідер партії ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко має найвищий президентський рейтинг і випереджає своїх найближчих конкурентів майже вдвічі.

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Так, 19,3% тих, хто визначився, проголосували б за Тимошенко. Друге місце між собою ділять чинний президент України Петро Порошенко — 11,9% і шоумен Володимир Зеленський — 11,8%.

Як зазначено у прес-релізі КМІС, власне, саме ці показники — найближчі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися в середині вересня.

Партія Тимошенко також залишається лідером симпатій українців серед політичних сил. Так, електоральні настрої населення щодо виборів до Верховної Ради такі: 19,6% тих, хто визначився, проголосували б за “Батьківщину”, 11,2% — за партію “Блок Петра Порошенко”, 10,1% — за “Опозиційний блок “. Далі йдуть партії “За життя” і “Громадянська позиція” (по 9,3%), партія “Слуга народу” і Радикальна партія Олега Ляшка, які набрали не більше 8% підтримки.

Дослідження проводилося з 8 по 23 вересня 2018 року. Методом особистого інтерв’ю опитано 2026 респондентів, які проживають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за чотириступеневою стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років.

Учора ми повідомляли, що , як свідчить опитування групи “Рейтинг“ проведене 10-18 вересня, за лідера партії “Батьківщина” Юлію Тимошенко готові віддати свої голоси 13,2% усіх опитаних. За даними цієї групи, за шоу-мена Володимира Зеленського готові проголосувати 7,8%. За чинного президента Петра Порошенка – 6,8%. За лідера “Громадянської позиції” Анатолія Гриценка – 6,6%.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE