Politerno > Україна і світ > У справі про доступ ГПУ до телефону Бердинських буде повторний розгляд (Відео)

У справі про доступ ГПУ до телефону Бердинських буде повторний розгляд (Відео)

  • 26 Вересня, 2018
  • 1560 Переглядів
  • 0

Наталка Седлецька (л), Крістіна Бердинських – журналістки, дані з телефонів яких зацікавили ГПУ

Апеляційний суд Києва 26 вересня вирішив направити на повторний розгляд у суд першої інстанції клопотання Генеральної прокуратури про доступ до даних із телефона журналістки видання «Новое время» Крістіни Бердинських.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, таким чином суд частково задовольнив скаргу журналістки, яка вимагала скасувати постанову Печерського суду Києва, що дав слідчим дозвіл на доступ до даних з її телефону за 1,5 року.

Дата нового розгляду справи наразі невідома.

Адвокати Бердинських заявляють, що, з одного боку, сьогоднішнє рішення означає визнання попередньої постанови суду незаконною, але, з іншого боку, неясно, чи де-факто слідчі вже отримали доступ до інформації і що з цією інформацією робитимуть.

Прокурор відмовився розповісти, чи оператор мобільного зв’язку надав слідчим дані з телефону журналістки. 25 вересня в ГПУ заявили, що на вимогу ЄСПЛ тимчасово «зупинили процедуру отримання інформації» з телефонів журналістів.

Бердинських оскаржувала слідчу ухвалу Печерського суду, якою Генпрокуратурі надано дозвіл на отримання інформації про дзвінки, смс-повідомлення з липня 2016-го по листопад 2017 року і місце розташування телефону журналістки протягом цих 17 місяців.

Нагадаємо, рішенню Апеляційного суду передувала ухвала суду першої інстанції – Печерського, про дозвіла ГПУ отримати доступ до смс, дзвінків і місце розташування телефонів Бердинських, а також журналістки Радіо Свобода, головної редакторки програми «Схеми» Наталки Седлецької за 17 місяців.

Читайте також: Посольства США висловило стурбованість через надання ГПУ доступу до телефонів журналістки

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE