Politerno > Україна і світ > НАБУ почне розслідування проти Яценюка та Петренка за підозрою у розтраті

НАБУ почне розслідування проти Яценюка та Петренка за підозрою у розтраті

  • 29 Жовтня, 2018
  • 1788 Переглядів
  • 0

Солом’янський райсуд Києва зобов’язав НАБУ відкрити кримінальне провадження щодо колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і міністра юстиції Павла Петренка за підозрою в розтраті державних коштів у великих обсягах і відмиванні доходів.

Про це йдеться в судових матеріалах, передають Українські Новини.

Це рішення суд прийняв 17 жовтня.

В суді заявник зазначив, що НАБУ раніше відмовилося відкрити відповідне кримінальне провадження за його зверненням, у зв’язку з чим він звернувся зі скаргою до суду.

Суд задовольнив його позов і зобов’язав почати розслідування щодо Яценюка, Петренка, а також одного із заступників міністра юстиції та керівника секретаріату держсекретаря Міністерства юстиції.

Суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем), 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 209 (легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом), 366 (службове підроблення) та 212 (ухиляння від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів) Кримінального кодексу.

Обставини можливих злочинів чиновників не зазначаються.

Як сьогодні стало відомо, накази екс-міністра оборони Анатолія Гриценка могли призвести до завдання державі збитків на загальну суму понад 100 мільйонів гривень. Про це повідомляє голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський з посиланням на аудиторський звіт Міноборони щодо діяльності власного державного підприємства “Інвестжитло” за 2013 — 2015 роки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE