Politerno > Україна і світ > Вакарчук готовий жертвувати творчістю, але не каже чи буде балотуватись

Вакарчук готовий жертвувати творчістю, але не каже чи буде балотуватись

  • 29 Жовтня, 2018
  • 1378 Переглядів
  • 0

Лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук заявив, що його цікавить не посада президента, а зміни в країні.

Про це він розповів 29 жовтня, у Харкові на зустрічі-дискусії зі студентами, повідомляє кореспондент “Української правди”.

“Я ще раз хочу сказати, не цікавить мене ця посада (президента України – ред.), мене цікавлять зміни в країні”, – наголосив співак.

“Президент – це не роль в серіалі, президент – це серйозна справа. І Давайте припинемо дискусії, підете ви в президенти, чи не підете. Це не дискусія сьогоднішнього рівня, вона мене ображає”, – додав він.

Вакарчук вважає, що політична культура в країні залишались на рівні 1991 року.

“Свідомість пройшла великий шлях, а політична культура залишилась радянська. Моє завдання – говорити не про обличчя, які повинні прийти до влади, а про політичну культуру. Політична культура має бути змінена. Я бачу в цьому свою мету”, – каже музикант.

На уточнення, чи він зараз є політичним діячем або музикантом, Вакарчук відповів розмито: “Життя покаже”.

Також Святослав Вакарчук підкреслив, що не може стояти осторонь і якщо знадобиться обмежити себе у творчості заради того, щоб з усіма змінювати країну, то готовий це зробити.

Зазначається, що так Вакарчук прокоментував тезу, що у багатьох українців він наразі асоціюється з політичним діячем, аніж з музикантом.

“Я би дуже хотів, був би щасливий, якби на запит мого імені виходила тільки музика, тільки пісні, нові відео в YouTube, концертні записи. Але я так не можу”, – сказав він.

“Я не впевнений, що я самотужки зможу щось змінити. Більше того, я впевнений, що самотужки не зможу щось змінити. Я думаю, що тільки разом ми зможемо щось зробити”, – додав Вакарчук.

Музикант наголосив, що своїми сильними сторонами вважає вміння надихнути людей, об’єднати якоюсь ідею.

“Я роблю це на сцені, будучи музикантом та громадським діячем”, – заявив він.

“Чи станеться так, що я колись буду робити це на сцені чи в інших місцях, будучи політиком? Питання відкрите. Але стояти осторонь я точно не можу. Якщо потрібно буде принести в жертву творчість, обмежити себе в творчості, заради того, щоб змінювати країну разом з усіма, я готовий принести таку жертву”, – сказав Вакарчук.

Як повідомлялось, Святослав Вакарчук на конференції YES у Києві не відповів на пряме питання, чи збирається він балотуватися в президенти.

Перший президент України Леонід Кравчук порадив музикантові Святославу Вакарчуку та коміку Володимиру Зеленському не балотуватися в президенти. Як зазначив Кравчук в ході чату на «Главреді», робота на посаді президента не має нічого спільного з нинішньою діяльністю артистів.

Нагадаємо, Володимир Зеленський та Святослав Вакарчук обігнали нинішнього президента Петра Порошенка у рейтингу кандидатів на посаду президента.

Раніше ми повідомляли, що Юлія Тимошенко зміцнює своє лідерство в президентському рейтингу, у півтори рази випереджаючи найближчого конкурента. Це підтвердило чергове опитування громадської думки.

Читайте також: Допускаю, що саме Банкова доручила олігархічним кланам запустити проект “Вакарчук – кандидат в президенти”, – експерт

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE