Politerno > Україна і світ > Допускаю, що саме Банкова доручила олігархічним кланам запустити проект “Вакарчук – кандидат в президенти”, – експерт

Допускаю, що саме Банкова доручила олігархічним кланам запустити проект “Вакарчук – кандидат в президенти”, – експерт

  • 3 Травня, 2018
  • 5273 Переглядів
  • 0

До медіарозкрутки співака Святослава Вакарчука як політика і можливого кандидата на посаду президента дуже ймовірно має відношення вітчизняний олігархат.

Таку думку висловив політичний експерт Мар’ян Ощановський.

“Не виключено, що Вакарчук – олігархічний проект. Чому? Все дуже просто. Тому що його так званою політичною діяльністю займається не він особисто, а інші люди. Він не їздить по населених пунктах, не створює партію, його команда не приймає участь у регіональних виборах, його не можна побачити на політичних ток-шоу, але при цьому йому присвячують телеефіри та колонки і статті в інтернет-медіа, а соціологічні організації включають його у свої рейтинги. Саме у такий спосіб люди, які мають дуже великі гроші, зазвичай розкручують своїх кандидатів”, – сказав він.

Експерт відмітив, що “на відміну від Вакарчука, в Україні є десятки інших політичних діячів, які займаються створенням партій, їздять по областях, приймають участь і перемагають на місцевих виборах, але через відсутність великих грошей про них майже не пишуть ЗМІ, а їхні прізвища не включають у соцопитування”.

На його думку, у медіарозкрутці Вакарчука може бути зацікавлена Банкова.

“Бойко, Вакарчук – найбільш зручні для Петра Порошенка спаринг-опоненти у другому турі президентських виборів. Тому я допускаю, що це саме Банкова доручила олігархічним кланам запустити і оплатити проект “Вакарчук – кандидат в президенти”, який зараз реалізовується олігархічними ЗМІ”, – сказав він.

Експерт також зазначив, що вважає не зовсім коректними порівняння Святослава Вакарчука з президентом Франції Еммануелем Макроном.

“Перед тим, як стати президентом Макрон входив до Соціалістичної партії, був радником Олланда, займав міністерський пост, а за рік до виборів створив свою партію, з якою, власне, пішов на вибори. Вакарчук ніколи не займав високих державних посад, при цьому до виборів президента України залишилося менше року, а він, схоже, і не планує створювати партію. Тому не вважаю коректними порівняння Вакарчука з Макроном”, – заявив він.

Читайте також: Чому здувається рейтинг Порошенка і про що говорять відсотки Вакарчука і Зеленського

або Ставки на Вакарчука зроблені, але хто і в якій якості хоче його використовувати, це окрема тема – політтехнолог

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE