Politerno > Україна і світ > Гонтарева рятуватиме Туніс від економічної кризи

Гонтарева рятуватиме Туніс від економічної кризи

  • 29 Жовтня, 2018
  • 1502 Переглядів
  • 0

Екс-глава НБУ Валерія Гонтарева з 1 жовтня стала співробітником Institute of Global Affairs, який входить до складу Лондонської школи економіки.

Про це вона розповіла під час виступу на конференції OTPTalks в Києві, передає “Ліга”.

В якості співробітника Інституту Гонтарева консультуватиме центробанки різних країн світу з теми монетарної політики. Зараз вона працює з владою Тунісу, який переживає економічну кризу.

“Сьогодні я їду в Албанію, де буду виступати [від Інституту] на конференції з монетарної політики, – розповіла Гонтарева, – Туніс – це поки мій перший проект”.

Свою посаду вона описала як “fellow” – науковий співробітник.

Також вона анонсувала презентацію свого стартапу Medikit, яка повинна відбутися 19 листопада. Крім цього Гонтарєва готує проект у сфері освіти. Деталей останнього вона не повідомила.

Medikit – стартап, який є онлайн-майданчиком, що сполучає пацієнтів і лікарів. Гонтарева очолює спостережну раду компанії. Її засновниками значаться Антон Гонтарєв (син екс-голови НБУ) і Світлана Кириченко (разом з чоловіком Гонтаревої була одним із засновників компанії ICU). Інвестиції в проект склали 10 млн грн. Керівником став колишній заступник голови департаменту стратегії та реформування Нацбанку Руслан Кравець.

Як повідомлялось, Верховна Рада в березні цього року підтримала пропозицію президента Петра Порошенка звільнити Валерію Гонтареву з посади голови НБУ і призначити на цю посаду Якова Смолія, який обіймав посаду першого заступника глави НБУ і з 11 травня 2017 року виконував обов’язки голови.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що участь брокера ІСU у схемі відмивання коштів злочинним угрупуванням Януковича перевірялася раніше і перевіряється зараз. Коментуючи участь компанії ІСU у злочинній схемі, генпрокурор вказав, що саме вона оформлювала перевід коштів у цінні папери, але причетність її до ОЗУ на сьогодні не доведена.

Колишній співвласник ПриватБанку український олігарх Ігор Коломойський дав свідчення НАБУ, у яких назвав Пасенюка, Гонтареву і Рожкову “злочинним угрупованням”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE