Politerno > Україна і світ > Савченко просить екс-заступника Пшонки допомоги у підготовці позову до ЄСПЛ

Савченко просить екс-заступника Пшонки допомоги у підготовці позову до ЄСПЛ

  • 29 Жовтня, 2018
  • 1198 Переглядів
  • 0

Арештована за підозрою в організації терористичного акту народний депутат Надія Савченко просить екс-першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна консультувати її з питань можливого звернення до Європейського суду з прав людини.

Відповідний відкритий лист опублікований на офіційній сторінці політика у Facebook.

У своєму листі Савченко наголошує, що юридична робота у міжнародному правовому полі, яку зараз проводить Кузьмін, “послужить Україні і буде історичним уроком, корисним світовій спільноті”.

За її словами, колишній посадовець ГПУ небезпідставно порушив кримінальні справи проти генпрокурора Юрія Луценка, лідера партії “Батьківщина”  Юлії Тимошенко та другого президента Леоніда Кучми, так  як і постмайданівська влада порушує кримінальні справи проти Віктора Януковича і групи олігархів колишніх “регіоналів”.

Вона додала, що ці справи є політичними, але у них є “підґрунтя економічних злочинів”.

“Шкода, що у всі ці “жорна” політичної помсти і економічного перерозподілу між владою і олігархами потрапляють прості, небагаті. Або навіть бідні, але ідейні люди, простий народ”,-написала Савченко.

“З кожною зміною влади то “схід” ганяє “захід”, то “західняки” ганяють “донецьких”. І так політичні репресії топчуться по всій Україні кожні п’ять років з одного в інший бік”, – додала вона.

Нардеп наголосила, що люди, які вийшли на Майдан, мали повне право на волевиявлення народу шляхом збройного повстання проти влади.

“І я повністю погоджуюсь з тим, що і “Майдан” і “Донбас” потрібно судити одним законом України, а не вигадувати під кожну окрему ситуацію нове законодавство відповідно до політичних кон’юктур”, – заявила Савченко.

“Своєю політичною позицією і своїми діями, навіть тою політичною провокацією відносно діючої влади в Україні, за яку мене зараз звинувачують в державному перевороті і тероризмі, я намагалась постмайданівській владі показати просту істину: як діяли вони, так мають право діяти і проти них”, – зазначила нардеп.

Вона додала, що український народ має на це право, а не “провладна верхівка, котра використовує український народ у Майданах виключно заради власних інтересів перерозподілу влади”.

“Я впевнена, що та юридична робота в міжнародному правовому полі, яку Ви зараз виконуєте, послужить на користь Україні і буде історичним уроком, корисним світовому суспільству”, – звернулась Савченко до Кузьміна.

“Розгляд моєї справи в ЄСПЛ буде корисним для України. Я буду вдячна якщо Ви погодитесь консультувати мене з питань захисту та можливого звернення до ЄСПЛ”, – додала політик.

Вона зазначила, що співпраця екс-співробітника ГПУ з її адвокатами значно посилить шанси на перемогу України “над свавіллям і беззаконням кожної політичної “еліти””, котра приходить до влади в Україні.

Як повідомлялось, правоохоронці завершили розслідування у справінардепа Надії Савченко та Рубана. Володимир Рубан хотів піти на угоду зі слідством для обміну на двох українських полонених в ОРДЛО.

Нагадаємо, керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана було затримано 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Інформацію про його затримання підтвердив генпрокурор Юрій Луценко.  Рубан перебував у СІЗО у Маріуполі.

Згодом суддя оголосив рішення, згідно якого Володимира Рубана, якого затримали при перетині одного з КПВВ на Донбасі, взято під варту на 60 діб без визначення розміру застави.

Під час засідання суду, Володимир Рубан відкинув усі пред’явлені йому обвинувачення та заявив, що під час затримання на КПВВ був там як водій та мав лише перевезти товар з непідконтрольної території Донбасу.

12 березня, СБУ провело понад 25 санкціонованих обшуків у різних регіонах України в осіб, які сприяють Росії в проведені антиукраїнських акцій.

Також ми повідомляли про те, що президент Петро Порошенко заявив, що затриманий керівник Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимир Рубан готував масові терористичні атаки з метою дестабілізації суспільства.

У свою чергу під час брифінгу голова СБУ Василь Грицак заявив, що СБУ має “багато беззаперечних доказів” щодо планів використати зброю, вилучену у керівника “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана, для здійснення терактів у центрі Києва.

20 березня Апеляційний суд Києва залишив під вартою керівника “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана, підозрюваного у вчиненні низки злочинів проти держави та її громадян.

Як повідомлялось, 22 березня Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко, яку підозрюють разом з Рубаном спробі здійснити збройний державний переворот.

Пізніше слідчий СБУ в приміщенні Ради зачитав підозру Савченко. Разом вони рушили пішки від парламенту до слідчого ізолятора СБУ в Аскольдовому провулку Києва.

Як стало відомо згодом, проти арешту Надії Савченко голосували 10 нардепів – 7 від “Опоблоку”, Корнацький та Кривохатько з БПП і позафракційний Євген Мураєв.

Читайте також: Як склеювалася справа Савченко, хто нею може скористатись і що це означає для української політики

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE