Politerno > Україна і світ > Рубан хотів піти на угоду зі слідством з обміном в ДНР, але розслідування справи завершилось

Рубан хотів піти на угоду зі слідством з обміном в ДНР, але розслідування справи завершилось

  • 1 Серпня, 2018
  • 1431 Переглядів
  • 0

Правоохоронці завершили розслідування у справі нардепа Надії Савченко та керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана.

Про це “Українській правді” повідомив адвокат Рубана Валентин Рибін.

“Досудове розслідування завершене. 30 липня нам розкрили матеріали”, – уточнив захисник.

Наразі справа перебуває на етапі ознайомлення з документами.

“Військова прокуратура в повідомленні про закінчення досудового розслідування нам повідомила про те, що ми тільки з 13 серпня зможемо почати знайомитися з матеріалами”, – зазначив Рибін.

Він вважає, це порушенням прав Рубана.

Завершення досудового розслідування також підтвердила “Укрінформу” речниця генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, матеріали кримінальної справи передані сторонам захисту для ознайомлення.

Водночас, Сарган сказала, що більш детальна інформація буде оприлюднена 2 серпня під час брифінгу генпрокурора Юрія Луценка і першого заступника голови СБУ Віталія Малікова.

Також Рибін повідомив, що Володимир Рубан хотів піти на угоду зі слідством.

“Ми 27 липня надали відповідну заяву прокуратурі про те, що ми готові ініціювати процес щодо угоди про визнання провини”, – розповів захисник.

Він стверджує, що Рубан “формально був готовий визнати свою провину, головною метою ставлячи повернення в Україну військовослужбовців України”.

“Я з самого початку говорив про те, що “ДНР” готова запропонувати двох військовослужбовців збройних сил України в обмін на Володимира Рубана”, – зазначив Рибін.

Це нібито двоє українських військових, які знаходяться в полоні бойовиків з часів так званого Іловайського котлу, тобто боїв за Іловайськ у 2014 році.

Однак, за словами захисника, наступного робочого дня після подачі заяви до прокуратури, їм надали доручення про закінчення досудового розслідування.

Так як наразі справа перебуває на етапі ознайомлення з матеріалами, угоду укласти неможливо.

“Тобто ми вже йдемо в суд і там в суді вже будемо розглядати це провадження (за обвинуваченням Рубана на нардепа Надії Савченко – УП)”, – уточнив Рибін.

Водночас, він наголосив, що в суді Рубан вже не буде визнавати провину.

“У мене є достатньо матеріалів… Якщо так себе веде орган досудового розслідування та влада, значить, ми будемо домагатися виправдувального вироку”, – сказав адвокат.

Читайте також: З мінометом проти Порошенка. Що насправді сталося з Рубаном та чи хотів він ліквідувати президента

Як повідомлялось, керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана було затримано 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Інформацію про його затримання підтвердив генпрокурор Юрій Луценко.  Рубан перебував у СІЗО у Маріуполі.

Згодом суддя оголосив рішення, згідно якого Володимира Рубана, якого затримали при перетині одного з КПВВ на Донбасі, взято під варту на 60 діб без визначення розміру застави.

Під час засідання суду, Володимир Рубан відкинув усі пред’явлені йому обвинувачення та заявив, що під час затримання на КПВВ був там як водій та мав лише перевезти товар з непідконтрольної території Донбасу.

12 березня, СБУ провело понад 25 санкціонованих обшуків у різних регіонах України в осіб, які сприяють Росії в проведені антиукраїнських акцій.

Також ми повідомляли про те, що президент Петро Порошенко заявив, що затриманий керівник Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимир Рубан готував масові терористичні атаки з метою дестабілізації суспільства.

У свою чергу під час брифінгу голова СБУ Василь Грицак заявив, що СБУ має “багато беззаперечних доказів” щодо планів використати зброю, вилучену у керівника “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана, для здійснення терактів у центрі Києва.

20 березня Апеляційний суд Києва залишив під вартою керівника “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана, підозрюваного у вчиненні низки злочинів проти держави та її громадян.

Як повідомлялось, 22 березня Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко, яку підозрюють разом з Рубаном спробі здійснити збройний державний переворот.

Пізніше слідчий СБУ в приміщенні Ради зачитав підозру Савченко. Разом вони рушили пішки від парламенту до слідчого ізолятора СБУ в Аскольдовому провулку Києва.

Як стало відомо згодом, проти арешту Надії Савченко голосували 10 нардепів – 7 від “Опоблоку”, Корнацький та Кривохатько з БПП і позафракційний Євген Мураєв.

Читайте також: Як склеювалася справа Савченко, хто нею може скористатись і що це означає для української політики

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE