Politerno > Україна і світ > Суд не задовільнив апеляцію Рубана

Суд не задовільнив апеляцію Рубана

  • 20 Березня, 2018
  • 1542 Переглядів
  • 0

Апеляційний суд Києва залишив під вартою керівника “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана, підозрюваного у вчиненні низки злочинів проти держави та її громадян.

Таке рішення озвучив головуючий суддя Віктор Глиняний 20 березня.

“Ухвалу Шевченківського суду про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 6 травня 2018 року залишити без змін. Подану апеляційну скаргу захисника Погосяна залишити без задоволення. Клопотання народного депутата Савченко про взяття на поруки залишити без задоволення”, – сказав Глиняний.

Він також нагадав, що ухвала апеляційного суду оскарженню не підлягає.

На початку засідання нардеп Надія Савченко просила відпустити Рубана на поруки. Прокурори проти цього заперечували.

Також прокурор заявив, що 15 березня Рубану повідомили про нову підозру за кількома статями. Зокрема, про підготовку до повалення державної влади, про підготовку теракту, сприяння терористичній організації ДНР, незаконне поводження зі зброєю та ін.

Читайте також: Банкова з дивовижним мистецтвом перетворює незначні фігури в серйозних супротивників – Речинський

Як повідомлялось, керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана було затримано 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Інформацію про його затримання підтвердив генпрокурор Юрій Луценко.  Рубан перебував у СІЗО у Маріуполі.

Згодом суддя оголосив рішення, згідно якого Володимира Рубана, якого затримали при перетині одного з КПВВ на Донбасі, взято під варту на 60 діб без визначення розміру застави.

Під час засідання суду, Володимир Рубан відкинув усі пред’явлені йому обвинувачення та заявив, що під час затримання на КПВВ був там як водій та мав лише перевезти товар з непідконтрольної території Донбасу.

12 березня, СБУ провело понад 25 санкціонованих обшуків у різних регіонах України в осіб, які сприяють Росії в проведені антиукраїнських акцій.

Також ми повідомляли про те, що президент Петро Порошенко заявив, що затриманий керівник Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимир Рубан готував масові терористичні атаки з метою дестабілізації суспільства.

У свою чергу під час брифінгу голова СБУ Василь Грицак заявив, що СБУ має “багато беззаперечних доказів” щодо планів використати зброю, вилучену у керівника “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана, для здійснення терактів у центрі Києва.

Читайте також: Палісад вже знесло, за дахом справа не стане

Як повідомлялось, 15 березня перед допитом в СБУ Савченко заявила, що бачила, як Парубій заводив снайперів у готель “Україна”.

Згодом вона заявила, що переплутала спікера ВР Андрія Парубія з Пашинським, коли говорила, що бачила, як Парубій заводив снайперів у готель “Україна” у 2014 році.

Вона звинуватила владу у злочинах проти Майдану, розв’язанні війни на Донбасі, здачі Криму, тобто підтримала тези Кремля.

Також ми повідомляли, що Луценко вніс подання на Савченко у Раду, вона ж у свою чергу заявила, що у Європі встигла дати свідчення проти Порошенка.

Згодом стало відомо, що Савченко вивели з сесійної зали, нібито через гранати в сумці. Пізніше вона дала зрозуміти, що це вигадки.

Савченко не коментує питання про те, чи готувала вона теракти у Верховній Раді, але каже, що готова публічно свідчити на детекторі брехні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE