Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” виступила із вимогою скасувати е-декларування для громадських активістів

“Батьківщина” виступила із вимогою скасувати е-декларування для громадських активістів

  • 20 Березня, 2018
  • 1787 Переглядів
  • 0

“Батьківщина” вимагає від парламенту цього тижня розглянути та ухвалити в цілому законопроект, який ініціювала Юлія Тимошенко і який підписали представники різних фракцій, щодо скасування е-декларування громадських активістів (№6271).

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час програми  «Нейтральна територія» на телеканалі «Прямий».

“Не треба дурити Венеціанську комісію і розповідати всім нашим міжнародним партнерам байки. Треба просто виконати те, що підказує логіка процесу, – скасувати е-декларування”, – зауважив він.

Як нагадав політик, на відміну від депутатів, міністрів та чиновників, громадські активісти живуть не за бюджетні кошти, не за кошти платників податків, за які мали би звітувати через е-декларування, а за рахунок грантів і звітують за них перед своїми грантодавцями.

“Спочатку влада ухвалює шкідливі рішення, а потім дивується своїм низьким рейтингам”, – зауважив народний депутат від “Батьківщини” Іван Крулько.

Як відомо, 27 березня президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону “Про протидію корупції”, згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов’язані подавати електронні декларації.

Напередодні на зустрічі з представниками громадських організацій Порошенко заявив, що мусить підписати законопроект через необхідність врахування інтересів військовослужбовців.

Водночас президент підтримав необхідність створення робочої групи за участю представників громадських організацій, АП і депутатів Ради для узгодження змін до відповідного закону.

З критикою щодо схваленого Києвом законодавства виступили представники Канади, Великої Британії, США та офіційний Брюссель.

Водночас постанова за скасування суперечливого закону не набрала достатньої підтримки в Раді під час голосування 24 березня.

Мустафа Найєм тоді заявив, що Петро Порошенко на порозі війни з громадянським суспільством.

Як повідомлялось, у Європарламенті 20 депутатів закликали Київ скасувати електронне декларування для громадських активістів, які займаються протидією корупції, пише Центр інформації про права людини.

Такж ми повідомляли про те, що ше в березні депутати блоку БПП одержали від АП “темники” з інструктажем, про те як тлумачити одіозні зміни до Е-декларування.

Валентин Наливайченко висловлював думку, що Е-декларування для волонтерів та журналістів – це тиск і напад на громадянське суспільство.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE