Politerno > Україна і світ > Наливайченко: Е-декларування для волонтерів та журналістів – це тиск на громадянське суспільство

Наливайченко: Е-декларування для волонтерів та журналістів – це тиск на громадянське суспільство

  • 27 Березня, 2017
  • 1524 Переглядів
  • 0

Е-декларування для волонтерів та журналістів – це тиск і напад на громадянське суспільство.

Таку думку висловив на своїй сторінці у Facebook екс-голова СБУ , лідер руху “Справедливість” Валентин Наливайченко.

Зокрема, політик зазначив, що влада не має морального права зобов’язувати заповнювати е-декларації людей, які щоденно працюють на перемогу країни. На думку Наливайченка введення е-декларування для волонтерів та журналістів є нічим іншим, як злочином проти громадянського суспільства.

“Непритустимо навіть розглядати в стінах українського парламенту варіанти зобов’язати цих людей таким чином звітувати перед владою. Корупцію викривають і приймають на себе удар у цій гібридній війні з Росією журналісти. Левову частку потреб українських захисників перекривають волонтери. Питання: невже у влади більше ні до кого, окрім них, питань немає? Вважаю, що е-декларації важливі для вищих державних службовців.”, – повідомив політик.

“Волонтери та представники ЗМІ, а здебільшого журналісти-розслідувачі працюють в бюро журналістських розслідувань, зареєстрованих як громадські організації, мають звітувати за Законом про об’єднання громадян. І в цьому нас підтримують наші міжнародні партнери.”, – додав Валентин Наливайченко.

Як повідомлялось, США назвали “кроком назад” скандальну ініціативу про е-декларуванні для працівників ЗМІ та громадських діячів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE