Politerno > Україна і світ > США назвали “кроком назад” скандальну ініціативу про е-декларуванні для працівників ЗМІ та громадських діячів

США назвали “кроком назад” скандальну ініціативу про е-декларуванні для працівників ЗМІ та громадських діячів

  • 24 Березня, 2017
  • 1641 Переглядів
  • 0

У посольстві США засудили поправки про е-декларуванні, запропоновані в Раді.

У посольстві США в Україні назвали зміни в закон, які зобов’язують представників громадських організацій подавати електронні декларації, кроком назад. Про це йдеться в повідомленні посольства в Twitter.

“Е-декларації для вищих державних службовців – важливий крок у просуванні реформ в Україні. Члени громадянського суспільства відіграють життєво важливу роль в забезпеченні прозорості; робити їх мішенню – робити крок назад”, – відзначили в посольстві США, повідомив Уніан.

Нагадаємо, 22 березня комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту прийняти в цілому президентський законопроект № 6172 про внесення змін до статтю 3 закону “Про запобігання корупції”.

Під час обговорення народний депутат від “Народного фронту” Тетяна Чорновол запропонувала встановити, щоб електронні декларації подавали, в тому числі і головні редактори і засновники ЗМІ.

Представники партії “Батьківщина” заявили, що вищезгадані зміни до антикорупційного закону дозволять владним корупціонерам уникнути е-декларування шляхом вступу на різноманітні курси, оборонні заходи, що не відносяться до проведення АТО.

Депутати з фракції “Самопоміч” Роман Семенуха та Єгор Соболєв запропонували відмінити цей закон, зареєструвавши в свою чергу проект постанови №6172-П про скасування результатів голосування.

У пояснювальній записці ініциатори зазначають, що при розгляді закону було порушено декілька норм Регламенту Верховної Ради.

Як повідомлялось, народний депутат від “Народного фронту” Тетяна Чорновол заявила, що е-декларування для редакторів та засновників ЗМІ, а також представників громадськості допоможе у боротьбі з корупцією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE