Politerno > Тернопільщина > Генплан Тернополя затвердили – 26 депутатів “за”

Генплан Тернополя затвердили – 26 депутатів “за”

  • 24 Березня, 2017
  • 2623 Переглядів
  • 0

24 березня, на чотирнадцятій сесії Міської ради, 26 голосами депутатів було затверджено Генеральний план Тернополя.

Прийняли основний містобудівний документ без врахування усіх пропозицій та зауважень депутатів і громадських активістів.

Як відомо, Міська влада створила робочу групу з доопрацювання проекту змін до Генерального плану. Проте двотижнева робота групи чіткого результату не дала. Зміни до Генеральних планів можна вносити не частіше, ніж раз на п’ять років. Існує процедура дострокових змін (яку і пропонують почати депутатам одразу після затвердження існуючої редакції Генплану – ред.), проте вона складна і тривала.

В свою чергу, депутат Міської ради від “Об’єднання “Самопоміч”” Андрій Шкула на своїй сторінці у Facebook зазначив: “Фракція “Об’єднання “Самопоміч” в тернопільській міській раді не підтримала ці проекти. Причина проста: ми вважали і вважаємо, що спочатку варто було прийняти всі зміни і узгодити їх, а вже потім виносити на голосування. Натомість рада пішла іншим шляхом: прийняла як є, передбачила декілька десятків переспективних змін, звернулась до ДП “Діпромісто” для дострокового внесення змін”.

Депутат не впевнений в ефективності такого шляху і висловлює надію, що частину зелених зон, все ж, вдасться зберегти.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE