Politerno > Україна і світ > Війна в НБУ. Гонтарева і Рожкова проти Шевченка, або “Ощадбанк” для Хомутинника

Війна в НБУ. Гонтарева і Рожкова проти Шевченка, або “Ощадбанк” для Хомутинника

  • 5 Липня, 2021
  • 752 Переглядів
  • 0

Масовий вихід співробітників з Нацбанку, який збігся за часом з відходом Дмитра Сологуба і оперативний відгук на події Валерії Гонтаревої у виданні Томаша Фіали (“НВ Бізнес” – ред.) – це результат дуже тісної дружби глави НБУ Кирила Шевченка з колишнім банкіром і депутатом Василем Горбалем.

Про це пишеТелеграм-канал Shadow Anonymous, який публікує цікаві і здебільшого підтверджені часом інсайди.

Горбаль входить до Ради НБУ, вони обидва з Шевченком з «Укргазбанку» і Партії регіонів.

Інсайдери говорять, що Горбаль, як почесний президент «Укргазбанку» і особа на той момент наближена до оточення Віктора Януковича, допоміг Кирилу Шевченку запустити проект «Крісталбанк» з Мариною Ленінг – дружиною Вадима Копилова, соратника Миколи Азарова.

Звільнилися співробітники Департаменту ліцензування НБУ (Олександр Бевз, Катерина Жебанова, начальник управління ліцензування банків Дмитро Ткачук та його заступник Богдан Ільченко), а також директор департаменту фінансової стабільності Віталій Ваврищук, охоче і з задоволенням відповідали на запити правоохоронних орагнів, особливо ДБР, у справах «Укргазбанку», де наслідив їх шеф Шевченко.

Перед скандалом Ткачук і Бевз гуляли на джазовому фестивалі у Львові з опальною Катериною Рожковою. Недалеко був Томаш Фіала, партнер Валерії Гонтаревої по фінансуванню KSE (Київська школа економіки – ред.). І там же святкував день народження Мустафа Найєм. Тимофій Милованов (скандальний ексдиректор KSE – ред.), всупереч звичаю, не відвідав джазовий фестиваль. І не брав участі у широких консультаціях змовників.

Сологуб теж не їздив до Львова – він готував велике інтерв’ю, яке вийшло в розпал скандалу, одночасно з коментарями Валерії Гонтаревої для НВ Бізнес. СБУ відстежило його і Рожкової контакти з Валерією Гонтаревою і узгоджений стукіт в МВФ, де раніше працював Сологуб. Гонтарева, на думку СБУ, успішно впливає на МВФ, щоб вони затримували кредитування для України. Сологуб раніше працював в МВФ, там до нього теж прислухаються.

Горбаль організував Сологубу догану Ради НБУ. Але звільнити його не змогли через МВФ. Шевченко зажадав від служби безпеки НБУ стежити за Сологубом і доповідати йому, що той робить. А Горбаль злив журналістам фотографії з камер спостереження, як Сологуб в робочий час грає в настільний теніс зі своїм водієм.

Поки в цій війні немає переможця. Сологуб повертається в МВФ. І докладе всіх зусиль, щоб Шевченко був там нерукопожатим. У Львові узгоджений піар-план: постійно нагадувати в ЗМІ про минулі зв’язки глави НБУ з регіоналами. Гонтарева не випадково згадала виданню Фіали «мракобісся часів Януковича». Натяк – прозорий.

З’явилися новини від анонімних джерел, що хвиля звільнень пов’язана і з відмовою департаменту ліцензування узгодити покупку «Ощадбанку» регіоналом Віталієм Хомутинником і агроолігархом Андрієм Веревським. 

По колишнім банкірським справам Шевченка тривають слідчі дії. При сприятливому для змовників розкладі – це привід для його відставки.

Нагадаємо, ДБР розслідує кримінальний злочин стосовно причетних до неправомірної розтрати коштів на юридичні послуги компанії “Астерс Консалт” ПриватБанку і зловживань працівників Нацбанку. Йдеться, зокрема, про діяння власника зазначеної компанії Олексія Дідковського та заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової.

Також ми повідомляли, що заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова програла суд позафракційному народному депутату Олександру Дубінському.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE