Politerno > Україна і світ > СБУ та ОГП не розслідуватимуть заяву Зеленського про обговорення “справи вагнерівців” із Лукашенком. ДОКУМЕНТ

СБУ та ОГП не розслідуватимуть заяву Зеленського про обговорення “справи вагнерівців” із Лукашенком. ДОКУМЕНТ

  • 5 Липня, 2021
  • 632 Переглядів
  • 0

Офіс Генпрокурора і СБУ не реєстрували інформацію про заяву президента Володимира Зеленського щодо обговорення спецоперації по “вагнерівцям” з невизнаним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Про це у відомствах повідомили на запит видання “Букви”.

У Службі безпеки повідомили, що відомостей із зазначених питань в ЄРДР не вносили.

В Офісі генпрокурора послалися на норми статті 105 Конституції України, яка гарантує президенту недоторканність на термін виконання повноважень.

У відомстві також додали, що президент України може бути усунений з поста Верховною Радою України в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину. В такому випадку конституційна процедура розслідування і розгляду справи про усунення президента України з поста в порядку імпічменту здійснюється без порушення проти нього кримінальної справи.

На момент публікації відповідь на запит, адресований Офісу президента України, не надійшла.

Нагадаємо, 24 червня Володимир Зеленський підтвердив підготовку спецоперації щодо “вагнерівців” і порівняв її із захопленням літака Ryanair у Мінську. Також Зеленський заявив, що спецоперація щодо “вагнерівців” – ідея інших країн і Україну максимально втягували в це питання. Крім того, президент розповів, що особисто передав Лукашенку інформацію про “вагнерівців”: Я зателефонував і попередив його.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE