Politerno > Україна і світ > У Раді хочуть дізнатися, чи була зрада у вищому керівництві держави щодо “вагнерівців”

У Раді хочуть дізнатися, чи була зрада у вищому керівництві держави щодо “вагнерівців”

  • 26 Червня, 2021
  • 709 Переглядів
  • 0

Українці досі чекають відповідь на питання, чи мала місце держзрада вищого керівництва держави в зливі спецоперації щодо “вагнерівців”.

Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі “Фейсбук” нардеп “Голосу” Роман Костенко.

“Чому крапка у питанні зриву спецопераціії по затриманню “вагнерівців” ще довго не буде поставлена? Незважаючи на спробу президента знизити градус напруги навколо цього питання, після його коментарів щодо цієї спецоперації у суспільства виникне ще більше запитань. Хотілось би звернути увагу на ключові тези з його відповіді і запропонувати кожному проаналізувати його слова”, – пише він.

Далі Костенко наводить свої тези з цього питання:

-Чому весь цей час заперечувався факт існування спецоперації а потім, майже через рік, особисто президент підтвердив що вона була?

-Можна дійти висновку, що це була складна для ОП ситуація, яка потребувала багато часу для вирішення. Можливо намагалися затягнути, щоб з часом суспільний резонанс спав. Чи можливо замітали сліди? Однак, завдяки прикутій увазі міжнародних розслідувачів фокус не змістився. Всі і досі чекають відповіді на питання, чи була державна зрада у вищому керівництві держави, і завдяки чому “вагнерівці” уникнули відповідальності за злочини проти України.


Читайте також: 
Вірастюк, Фірташ і другий термін. Як у Зеленського готують нову атаку на Разумкова і Авакова

– З відповіді президента Зеленського не зрозуміло, коли саме він звонив Лукашенку. Після того, коли “вагнерівців” затримали, чи перед цим, передаючи відповідну інформацію? Це одне з ключових питань, на які потрібно людям знати відповідь.

– Президент заявив, що це була спецоперація не України, а інших країн. Таким чином він хоче зняти з ОП відповідальність за її провал. Однак, такі заяви можуть дуже сильно вдарити по іміджу нашої країни. Можливо будуть нові міжнародні скандали. І взагалі, за правилами роботи спецслужб та дипломатії, це неприпустимо. Людей, які хотіли допомогти Україні затримати наших ворогів, зараз звинувачені в тому, що вони хотіли нас використати для своєї спецоперації. Члени ЧВК “Вагнер” в першу чергу були потрібні нам, оскільки воювали проти України, а не наших партнерів, яких звинувачують в ОП.

– Чому президент порівнює посадку літака задля затриманням терористів з посадкою літака для арешту опозиціонера Протесавеча?

Багато фахівців ще до підтвердження спецоперації прогнозували, що ОП обере таку стратегію комунікації задля того, щоб показати людям приклад: дивіться, що сталося в Білорусі, ви також хочете щоб міжнародна спільнота так відреагувала на посадку літака Україною, і ми були в міжнародній ізоляції?

Тільки тут потрібно чітко розмежовувати, що спецоперація із затримання “вагнерівців” передбачала посадку літака, на борту якого були терористи в рамках спланованої спецоперації з іноземними партнерами, і проінформованим та підготовленим екіпажем літака. Це не викрадення літака і його посадка задля затримання однієї людини задля політичних розправ. Тому ці слова президента –  це просто маніпуляція.

Стосовно перспектив дізнатися правду і поставити крапку в цьому питанні. Створена Слугами Народу декілька місяців тому Тимчасова слідча комісія, яка повинна розслідувати це питання, так і не запрацювала.

Депутатів з опозиційних політичних сил, які погодилися на пропозицію увійти до її складу за умови першочергово розслідування справи “вагнерівців” так і не включило, і невідомо чи вже включать. Знову розпочинаємо боротьбу за можливість дізнатися, чи була зрада у вищому керівництві держави чи не було. Ну хоч про спецоперацію вже дізналися, майже через рік”, – підсумував він.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE