Politerno > Україна і світ > У Туреччині оприлюднено подробиці вбивства журналіста Хашоггі

У Туреччині оприлюднено подробиці вбивства журналіста Хашоггі

  • 1 Листопада, 2018
  • 1175 Переглядів
  • 0

Саудівського журналіста Джемаля Хашоггі задушили відразу після входу в будівлю генерального консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Про це йдеться в заяві Генпрокуратури Стамбула, що розслідує справу про вбивство Хашоггі, передає турецьке агентство Анадолу.

Згідно із заявою, після вбивства тіло журналіста було розчленовано і знищено.

“Незважаючи на всі зусилля Анкари з розкриття злочину, переговори з Ер-Ріядом не дали результатів. Туреччина знову звернулася до Саудівської Аравії з вимогою видачі осіб, заарештованих за причетність до вбивства Хашоггі”, – зазначили в Генпрокуратурі.

Повідомляється також, що делегація на чолі з генпрокурором Стамбула запрошена в Саудівську Аравію в рамках розслідування вбивства Хашоггі.

Нагадаємо, Саудівська Аравія заявила, що вбивство оглядача Washington Post і критика спадкового принца Мохаммеда бін Салмана Джамаля Хашоггі було навмисним, змінивши свою попередню версію про “випадкову смерть” Хашоггі.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган напередодні назвав загибель Хашоггі “звірячим вбивством”.

Багато доказів свідчать про те, що до вбивства Хашоггі причетні особи з найближчого оточення принца Салмана.

Наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бен Салман назвав вбивство журналіста Джамаля Хашоггі “огидним інцидентом”.

Слідом за США, рішення про візові заборони для підданих Саудівської Аравії ухвалила і Великобританія. Лондон зробить все, щоб не допустити в’їзду до Британії підозрюваних у причетності до вбивства Хашоггі, заявила прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей 24 жовтня у Лондоні. Вже видані візи будуть анульовані. Раніше США ввели візові заборони для 21 саудівця.

59-річний оглядач американської газети The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як увійшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи для одруження.

Як повідомлялось, міністри закордонних справ країн G7 і Верховний представник ЄС закликали до проведення швидкого і чесного розслідування зникнення саудівського журналіста Джамала Хашкаджі і притягнення винних до відповідальності.

Також стало відомо, що Великобританія знала про заплановану змову проти саудівського журналіста Джамаля Хашоггі за кілька тижнів до його вбивства. З’ясувалось, що убитий збирався розкрити інформацію про використання хімічної зброї Саудівською Аравією у Ємені.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE