Politerno > Україна і світ > Фірташа давав WOG багатомільйонні кредити

Фірташа давав WOG багатомільйонні кредити

  • 2 Листопада, 2018
  • 1217 Переглядів
  • 0

Структури олігарха Дмитра Фірташа профінансували будівництво частини автозаправних комплексів групи компаній WOG.

Про це йдеться у матеріалі “Економічної правди”.

Як наголошується, в розпорядженні ЕП є документи, які підтверджують, що Фірташ ще з вересня 2011 року почав системно вливати кошти у WOG.

“Протягом 2011-2013 років він інвестував у компанію близько 150 млн доларів. Ці кошти були виділені на конкретні інвестиційні проекти: будівництво або купівлю АЗС. Зокрема, мова йде про майже 70 об’єктів у різних областях України”, – йдеться у матеріалі.

Автор відзначає, що від Group DF за освоєнням інвестицій наглядали Крістофер Четтертон і В’ячеслав Якимюк. Останній у 2011 році входив до наглядової ради “Надра банку” Фірташа.

За даними джерел ЕП, в даний момент обсяг інвестицій Фірташа у WOG становить 200-250 млн доларів.

Читайте також: Врятувати рядового Фірташа, або як держава допомагає олігарху не втратити заводи

Сума боргу групи WOG перед компаніями Group DF Дмитра Фірташа становить понад 460 млн доларів.

У компанії визнали факт заборгованності після публікації на ЕП розслідування, присвяченого групі компаній WOG та її заборгованності перед структурами Фірташа.

“Group DF офіційно підтверджує надання компаніям групи WOG фінансування у формі кредитів і позик протягом 2011-2015 років”, – заявили у компанії.

“Сукупна сума боргу перед компаніями Group DF станом на 1 листопада 2018 року з урахуванням накопичених і невиплачених відсотків становить понад 460 млн доларів. У зв’язку з цим, Group DF вживе всіх можливих правових заходів щодо повернення простроченої заборгованості”, – повідомила Group DF.

При цьому у прес-службі спростували інформацію про те, що структури Фірташа отримали 6,55% акцій компанії OWG Oil West Limited, яка була серед засновників основних активів групи “Континіум”.

За даними ЕП, зазначений відсоток акцій був отриманий на початку 2013 року в обмін на списання боргів близьких до “Континіуму” компаній в “Надра банку”.

“Ні Group DF, ні її власник, ні компанії, що входять до Групи, не є акціонерами компаній групи WOG прямо або опосередковано, ні через будь-які інші афілійовані.

Читайте також: Експерт про “ставки” олігархів і претензії Фірташа

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE