Politerno > Україна і світ > Експерт про “ставки” олігархів і претензії Фірташа

Експерт про “ставки” олігархів і претензії Фірташа

  • 24 Квітня, 2018
  • 1583 Переглядів
  • 0

Більшість олігархів, імовірно, вже вирішують, на кого ставити. Залишилося менш ніж рік до виборів. Тим паче постійно з’являються різні чутки про появу нових кандидатів, про пошуки єдиного кандидата.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Якубін, оцінюючи активізацію олігархічного класу за рік до виборів.

«Уже з’явилися «плівки» Онищенка проти Порошенка, заява Коломойського. При цьому постійно з’являються чутки, наприклад, про можливого кандидата для південного сходу або про можливе висування Вакарчука як або проекту Банкової, або частини олігархів, зокрема Пінчука, з яким його часто пов’язують. Є чутки й про висування Зеленського, якого може підтримати Коломойський. Тобто зараз з’являються різні прізвища й олігархи думають про це», – зазначив Якубін.

Крім того, не варто списувати Фірташа, додав експерт.

Він уточнив, що потрібно згадати ситуацію 2014 року – домовленості між Порошенком, Кличком та Фірташем, які були досягнуті у Відні.

На його думку, не виключено, що Фірташ досі має якісь претензії до Порошенка.

«З боку Фірташа ми неодноразово чули про бажання повернутися в Україну, а президент якось не дуже в цьому допомагає. Судовий процес триває. А коли Фірташ заговорив про повернення в Україну, була реакція і Авакова, і НФ, і інших щодо негайного його арешту відразу після прибуття в Україну. Тому, можливо, Фірташ вважає, що президент не до кінця виконав віденські домовленості», – підкреслив політолог.

Він не виключив, що Фірташ може підтримати інших кандидатів.

«Можливо, це буде Кличко або хтось інший», – припустив експерт.

За його словами, українські олігархи розуміють, що карти зараз потрібно розкладати в різні колоди, не можна залишати в колоді тільки Порошенка, тому що він уже втратив свою електоральну базу.

«Коломойський був першим, хто артикулював це, назвавши Тимошенко фаворитом виборів-2019. Тобто, іншими словами, якщо ви хочете в такому політичному циклі мати майбутнє, починайте відмежовуватися від Порошенка», – резюмував Олексій Якубін.

Як повідомлялось, нардеп Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито за участю президента Петра Порошенка, на якому обговорюються домовленості з колишнім міністром екології Миколою Злочевським про закриття кримінальних справ проти нього.

В АП назвали записи фейком.

Як заявив журналіст Володимир Бойко, за його даними Онищенко уклав з Мінюстом США 5 угод і перебуває під програмою захисту свідків Міністерства юстиції США.

Пропонуємо увазі читачів серію перекладених статей-розділів з книги біглого олігарха і нардепа Олександра Онищенка:

 Як Порошенко по Злочевському питання вирішував. Текст розмови президента з нардепом Онищенком

 Операція “Труба”. Як “Народний фронт” “купив” перемогу на виборах

Мільйон для Ляшка. Як Радикальна партія стала ручною опозицією. Нові викриття Онищенка

Поділитися:
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE