Politerno > Україна і світ > Швейцарський суд заборонив Nord Stream і Nord Stream 2 платити “Газпрому”

Швейцарський суд заборонив Nord Stream і Nord Stream 2 платити “Газпрому”

  • 10 Листопада, 2018
  • 1293 Переглядів
  • 0

Суд в Швейцарії заборонив компаніям Nord Stream AG (власник газопроводу “Північний потік”) і Nord Stream 2 AG (оператор будівництва “Північного потоку-2”) здійснювати будь-які виплати “Газпрому”.

Про це російська компанія повідомила в проспекті до випуску єврооблігацій, пише DW.

Рішення прийнято в якості тимчасових забезпечувальних заходів за позовом української компанії “Нафтогаз”. В результаті судового рішення “всі виплати від цих компаній” Газпрому “направляються на швейцарських приставів”, йдеться в документі.

Як стало відомо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги “Нафтогазу” щодо компенсації за недопоставлені “Газпромом” обсяги газу для транзиту.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, “Нафтогаз” домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку “Газпромом” погоджених обсягів газу для транзиту.

За підсумками двох арбітражних спорів між компаніями на постачання і транзит газу “Газпром” зобов’язаний виплатити НАК 2,56 млрд доларів.

“Газпром” направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування  рішення.

Головний комерційний директор НАК компанії Юрій Вітренко наприкінці березня зазначав, що процес стягнення може тривати до півроку.

Він, зокрема, не виключив можливості арешту газу російської компанії в підземних сховищах Європи або акцій оператора “Північний потік” у швейцарському суді для стягнення боргу.

Повідомлялося, що в Швейцарії судові виконавці проводять дії для арешту акцій проектних компаній морських газопроводів “Північний потік” і “Північний потік – 2” – Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG.

Також ми повдомляли, що НАК “Нафтогаз України” направив “Газпрому” заяву про зарахування переплат за транзит газу в рахунок погашення пені, яка нараховується на заборгованість російської компанії відповідно до арбітражного рішення щодо транзитного контракту від 28 лютого 2018 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE