Politerno > Україна і світ > ГПУ передала до суду справи двох екс-“беркутівців”, які досі служать у поліції

ГПУ передала до суду справи двох екс-“беркутівців”, які досі служать у поліції

  • 14 Листопада, 2018
  • 1357 Переглядів
  • 0

Управління спеціальних розслідувань ГПУ скерувало до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх співробітників київського спецпідрозділу міліції “Беркут”, яким інкримінують незаконні затримання активістів Євромайдану в Києві в 2013 році.

Обидва обвинувачених є чинними співробітниками Національної поліції, повідомляє прес-служба Управління спецрозслідувань.

За даними слідства, київські “беркутівці” 30 листопада 2013 року склали і передали співробітникам міліції завідомо неправдиві документи про затримання учасників мирної акції протесту.

Дії обвинувачених прокуратура кваліфікувала за ч. 1 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 2 ст. 365 (перевищення повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням насильства), ст. 340 (незаконне перешкоджання мирним зборам) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 13 вересня ГПУ назвала прізвища ще двох “беркутівців” у справі про розгін Майдану. За інформацією джерела LB.ua у ГПУ, мова йде про Олександра Перчука і Павла Парилова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE