Politerno > Україна і світ > Заступник Луценка каже, що ЦПК діє на руку Януковичу

Заступник Луценка каже, що ЦПК діє на руку Януковичу

  • 23 Листопада, 2018
  • 1877 Переглядів
  • 0

Заступник генпрокурора Євген Єнін розкритикував позов активістів “Центру протидії корупції” до Європейського суду з прав людини в справі про засекречення вироку українського суду про конфіскацію 1,5 мільярда доларів екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

Єнін написав у Facebook, що Еґмонтська група у вересні визнала фінансове розслідування українського Держфінмоніторингу щодо злочинів часів Януковича найкращим у світі.

Саме на підставі нього ГПУ повернула до держбюджету понад 1,3 млрд дол США в 2017 році, наголосив він.

“Але у вітчизняних активістів відсутні авторитети – вони гордо йдуть до ЄСПЛ оскаржувати рішення ГПУ щодо засекречення цього вироку суду”, – обурюється заступник генпрокурора.

“Чи сприяє подібний крок піднесенню іміджу України на міжнародній арені? Чи дивує те, що дії активістів на 100% вписуються в канву інтересів “овоча”? Про що взагалі йдеться: корисних ідіотів чи цинічну державну зраду/сприяння злочинній організації?”, – заявив Єнін

21 листопада громадська організація “Центр протидії корупції” (ЦПК) заявила, що ЄСПЛ розгляне справу засекречення вироку суду про конфіскацію 1,5 мільярда доларів колишнього президента Віктора Януковича у відповідь на її звернення.

У квітні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що суд у Краматорську на Донеччині схвалив рішення про конфіскацію коштів колишнього президента України Віктора Януковича і його оточення.

Це рішення досі не оприлюднили, хоча воно спливло у ЗМІ.

Державне підприємство “Інформаційні судові системи”, яке зобов’язане оприлюднити судове рішення у реєстрі, посилається на заборону органів прокуратури.

Генпрокуратура стверджує, що визнала це рішення державною таємницею.

Розсекречення інформації про причетні суб’єкти господарювання “дуже ускладнить проведення слідчої та оперативно-розшукової, в тому числі таємної, роботи щодо бенефіціарів цих структур” пояснював також Луценко.

Як повідомлялось, Центр протидії корупції подав скаргу до Солом’янського суду на рішення прокурора САП закрити кримінальне провадження у справі “рюкзаків Авакова”.

У свою чергу суддя Солом’янського районного суду міста Києва Вадим Сенін повернув Центру протидії корупції скаргу на закриття так званої справи “рюкзаків Авакова”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE